Sport
2022-11-25

A Szedeák érkezik szombaton

A közvetlen rivális Naturtex-SZTE Szedeák együttesét fogadja az Oláh Gábor utcán a DEAC Kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NBI. 9. fordulójában. A szombaton 18 órától kezdődő találkozón egy győzelemmel David Dedek együttese megkezdheti a felzárkózást a középmezőnyhöz.

Nem a legjobb előjelekkel várhatja kilencedik bajnoki mérkőzését a Debreceni Egyetem alakulata, hiszen szerdán a végjátékban elvesztett zalaegerszegi mérkőzést követően visszacsúsztak a tabella 12. helyére. Az alapszakasz harmadához érkezve a DEAC 2-6-os mérlegénél csak a mindezidáig nyeretlen Nyíregyháza és az újonc Budapesti Honvéd „büszkélkedhet” gyengébb mérleggel.

-Nagyon csalódottak voltunk a legutóbbi vereséget követően, hiszen győzni szerettünk volna Zalaegerszegen. Most is nagyon közel voltunk a sikerhez, de nagyon nincs időnk keseregni, hiszen három napot követően jön a következő megmérettetés. Meg kell próbálnunk tovább fenntartanunk a koncentrációnkat, hiszen nem ez volt az első alkalom, hogy kétszámjegyű vezetésről, vagy a végjátékban veszítettünk el egy meccset. Ezen mindenképpen dolgoznunk kell, meg kell próbálnunk megtartani a kiharcolt előnyünket a végéig, de bízom benne, hogy most már mi is ki tudunk majd jönni győztesen egy szoros végjátékból. -vélekedett a ZTE ellen 22 pontig jutó Mócsán Bálint.

A soron következő ellenfél az elmúlt két szezonban maradandót alkotó Szeged lesz, akik a hajdúságiakhoz hasonlóan eddig szintén gyengélkednek a 2022-23-as kiírásban. A hétközi fordulóban ugyan nyerni tudott a sereghajtó Nyíregyháza otthonában Simándi Árpád együttese, de mivel ez még csak a második sikerük volt a szezon során, ezért továbbra is a tabella hátsó felében szerénykednek.

-Hozzánk hasonlóan a szegediekben is biztosan hatalmas bizonyítási vágy van a gyengébb kezdésnek köszönhetően. Az előszezonban kétszer is találkoztunk velük, úgyhogy valamivel jobban ismerjük őket, mint az eddigi ellenfeleinket, viszont egy tétmeccsnek mindig más a hangulata, úgyhogy egy teljesen más mérkőzésre számítok. Keményen, agresszívan és fegyelmezetten kell játszanunk, és akkor megszerezhető a győzelem. -zárta szavait a DEAC bedobója.

 

(fotó: Bálizs Zsuzsa)

Családbarát egyetem

50 éves az Országos Mentőszolgálat Debreceni Mentőállomása

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek