Sport
2021-05-28

Sorsunk már nem csak a mi kezünkben van

Mezőkövesden játssza az NB I/B-s kézilabda-bajnokság utolsó mérkőzését a DEAC csapata. Nagy adag szerencsére is szükség van, hogy elkerüljük az osztályozót.

Nehéz helyzetbe hozta magát a Debreceni Egyetem kézilabdacsapata, hiszen a legutóbbi, Békési FKC otthonában rendezett bajnokin kiharcolhatta volna a biztos bennmaradást. Együttesünk végig vezetett a találkozón, ám a hajrát nem bírta, egygólos vereséget szenvedett, és lecsúszott a 8. helyre, amely már osztályozót jelent.

Még egy mérkőzés van hátra, szombaton 18 órakor a jó játékerőt képviselő, negyedik pozícióban álló Mezőkövesd otthonában lép pályára a DEAC. Ha itt sikerülne nyerni – ami nagyon nehéz lesz –, akkor előrébb léphetünk a tabellán, ám ez a függ attól is, hogy a rivális Békési FKC mit játszik vasárnap a Szeged U22-es csapata ellen.

A Mezőkövesd–DEAC találkozó egyébként a 14. fordulóból elhalasztott bajnoki pótlása. A két együttes debreceni összecsapásáról igen jó emlékeink lehetnek, hiszen az volt a mieink első meccse az NB I/B-ben, és nagy meglepetésre 25-24-re sikerült legyőznünk az esélyesebbnek tartott borsodiakat.

A bravúrra most is nagy szükségünk lenne.

NB I/B, 14. fordulóból elhalasztott mérkőzés
Mezőkövesdi KC–DEAC
szombat 18.00, Városi Sportcsarnok Mezőkövesd

deac.hu

Keleti rangadó vár a gladiátorokra

A Paprika utcán folytatódnak az útépítések Debrecenben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek