Sport
2021-12-04

Villogtak a hazai játékosok

A DEAC szurkolóinak az idén a szokásosnál kicsit korábban érkezett meg a Mikulás és a közönség nagy örömére mindjárt gólokat is elővarázsolt a puttonyából. Az örömszerző munkát az egyetemista csapat játékosai végezték el, akik jó iramú, izgalmas és közönségszórakoztató hokival rukkoltak elő.

A találkozó mindvégig rendkívül sportszerű volt, a vendégek mindössze 6 percet töltöttek a büntetőpadon, a mieink pedig kiállítás nélkül hozták le a 60 percet, bizonyítva, hogy bunyók és csontzene nélkül is lehet élvezetes mérkőzést produkálni. A vendégek keretébe Krasnican személyében újabb légiós érkezett, ezúttal az északi szomszédoktól, a hazai csapatba pedig visszatért a sérüléséből felépült Hári Norbert.

A debreceniek minden teketória nélkül, azonnal nekiugrottak a fehérvári legénységnek, már az első percekben folyamatosan gördültek a hazai támadások. 01.53-kor szereztük meg a vezetést, Spirko adta középre a pakkot, a jókor érkező Sági pedig az ellenfél hálójába emelte. Az 5. percben Szabó Péter ült ki, ezt a hátrányt azonban kivédekezték a vendégek. A 10. minutában, Dézsi kiállításánál viszont nem volt ilyen szerencséjük; a bedobókör széléről Klimek tüzelt, a korong pedig a gólvonalon belülről vágódott vissza. A játék képét jól jellemezte, hogy a farmcsapat első kapura lövésére a 12. percig kellett várni.  11.08-nál Turcotte ugratta ki Daleckyt, aki tétovázás nélkül a hálóba vágta a korongot.17.57-nél Ambrus Csongor vitte a jégre Bogesic-et, a mieink pedig gólra váltották a lehetőséget; az utolsó percben Sági az alapvonal mögül passzolt vissza és Spirko két assziszt után elegáns gólt lőtt az alsó sarokba. A mieink megállás nélkül rohanták végig a harmadot, ezt pontosan tükrözte a lőlap, amelyik húsz perc játék után 17-1-et mutatott.

A 2. játékrészre a Titánok kapust cseréltek, az ifi korában Debrecent is megjárt Belomoev-et állították a ketrecük elé. A fiatal orosz hálóőrnek bőven akadt munkája, a mieink ott folytatták, ahol abbahagyták az első etap végén. A 23. percben nagy tűzijátékot rendeztek a vendégkapu előtt, 24. 03-nál pedig megszületett a mieink ötödik gólja; Hári, Berta és Almási „egyérintőzött”, végül Almási talált be egykori csapatának. A fehérváriak mindent megpróbáltak, valamivel kiegyenlítettebbé vált a találkozó, a remek formában védő Anteket azonban nem tudták meglepni. A mieink tovább rohamoztak, a 27. percben Sági közvetlen közelről a vasat találta el. A 35. percben ismét az agilisan hokizó Sági vitte be a pakkot a fehérvári harmadba, Spirkót ugratta ki, a szlovák támadó pedig hanyag eleganciával a hosszú felsőbe vágta a pakkot. A vendégek nem adták fel, két perccel a periódus vége előtt vittek egy veszélyes kontrát, Antek Tomi azonban a helyén volt.

A 3. harmadban is az egyetemisták játszottak fölényben, látszólag könnyedén szövögették a támadásaikat, míg az ellenfél egyre kevésbe bírta a mieink tempóját. 42.49-nél Bogesic nagy bombája beakadt, már a hetedik gólnál jártak a mieink. A vendégek próbáltak válaszolni, de csupán négy kapura lövésig jutottak, Antek pedig biztos kézzel hárított. Az 53. perc táján ismét Klimek riogatta a fehérvári kapust, az 58.percben pedig kimaradt egy üres kapus helyzetünk, a hét szerzett gól azonban önmagáért beszél.

A fiatal játékosokból álló vendégcsapat nem tudta megnehezíteni az egyetemisták dolgát, akik végig négy sorral játszottak, azonban így is jó iramú, izgalmas, látványos hokit produkáltak. A mieink a játék minden elemében felülmúlták az ellenfelüket, ezt támasztja alá, hogy 53-15-re nyertük a kapura lövéseket. Antek Tomi 100 %-os teljesítményt nyújtva hálálta meg a vezetőedző bizalmát. Bízunk abban, hogy ez a találkozó jó ráhangolódás volt a hétfői, gyergyóiak elleni összecsapásra, amelyik a mostaninál jóval nehezebbnek ígérkezik.

A mérkőzés után Kecskeméti Áron másodedző nyilatkozott.

– Igazán szuper dolog, hogy hatvan percen keresztül azt tudtuk játszani, amit szerettünk volna. Minimális hibáktól eltekintve szuper meccset vívtunk. Az jelentette a kulcsot, hogy a Fehérvárnak csak egy lövése volt az első harmadban – amit Antek Tomi kivédett –, ez 2-0-ás előnynél történt, amit, ha belőnek, akkor visszajöhettek volna a meccsbe és biztos vagyok abban, hogy máshogy alakult volna a mérkőzés. Karaktert tudtunk mutatni, kihasználtuk a helyzeteinket és jó meccset játszottunk.

2021.12.03. 18.30 Debreceni Jégcsarnok
EL 114
DEAC – Titánok 7-0 (4-0, 2-0, 1-0)
Gólszerzők: Spirko (2), Sági, Klimek, Dalecky, Almási és Bogesic

=Müller Károly=

Liraz, Amadou & Mariam, António Zambujo is jön

Hulladékcsökkentési Hét

author

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek