Sport
2024-03-04

Átérezték a meccs fontosságát

Három pontot szerezve indította a tavaszt a Debreceni EAC a lila-fehérek otthonában.

Győzelemmel rajtolt a labdarúgó NB III Északkeleti csoportjának tavaszi idényében az egyetemi klub, amely az Újpest második csapatának otthonában szerepelt. A vasárnapi találkozó az első félidejében Szabó Levente, a szünet után pedig Tochukwu zörgette meg a hálót, ennek köszönhetően a cívisvárosiak 2–0-ra nyertek a fővárosban. A házigazdák Tóth kiállítása miatt a 47. perctől emberhátrányban játszottak.

– Nagyon jó érzés volt a hosszú téli szünet után újra tétmeccsen szerepelni – nyilatkozta a DEAC csapatkapitánya, Sándor Tamás. – Az első 5-10 percen még tükröződött a találkozó tétje, hiszen rangadót vívtunk, ha a csapatok tabellán való elhelyezkedést nézzük, ezért akkor kapkodóbb volt a játék. Ezt követően belerázódtunk a ritmusba, mindenki átérezte a meccs fontosságát, s be tudtuk zsebelni a győzelmet. A múlt héten videóztunk, megkerestük azokat a pontokat, ahol sebezhető az újpesti csapat, s a mérkőzés legelejét leszámítva hasznosítani tudtuk a látottakat. Nem forgott igazán veszélyben a kapunk a kilencven perc során, ezáltal a győzelmünk sem, ez nagyon örömteli – értékelt a játékosunk.

Az ötödik helyen álló DEAC vasárnap hazai pályán is bemutatkozhat idén, 14 órakor a 12. pozíciót elfoglaló REAC látogat a Dóczy utcába.

– Itthon semmi másra nem gondolunk, csak arra, hogy megnyerjük a mérkőzést. Reméljük, hogy az első perctől kezdve jól fogunk futballozni és nem alszunk bele a találkozóba. Hazai pályán csak a győzelem elfogadható, ez lebeg a szemünk előtt – mondta Sándor Tamás.

A büdzséről is döntöttek

Arany Napok: hagyományőrzés és megújulás

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek