Sport
2024-01-11

Cardiffban a nyolcaddöntőig jutott Osváth Richárd

A kerekesszékes vívókra az idei első nagy megmérettetés Wales fővárosában, Cardiffban várt. Már a világkupa első napján érdekeltek voltunk Osváth Richárd révén, aki kardban 4. kiemeltként vágott neki a küzdelmeknek.

Ahogy már megszokhattuk, a selejtezőben nem kellett vívnia, hanem a 32 között kezdett a francia Robert Citerne ellen. A 62 éves veterán ellenfél jól ismert a kerekesszékes vívóközösségben, hiszen párpajtőrben négyszeres paralimpiai bajnok, emellett háromszoros világ- és nyolcszoros Európa-bajnok (a felsoroltak közül kardban egy csapataranyérme van még 2006-ból). A rutinos gall azonban már túl van a fénykorán, és Osváth Richárdnak nem okozott gondot ellene a továbbjutás (15:6).

A nyolcaddöntőben a kínai Liquiang Csen következett. Ezen nemzet versenyzői nagyon erősek ebben a sportágban, az utóbbi időszakban rendre ott vannak a dobogón – előfordul, hogy mindhárom fokán –, így soha nem lehet ellenük biztosra menni. A DEAC vívója meg is szenvedett a kínaival, aki három tussal bizonyult jobbnak.

Osváth Richárd tehát a nyolcaddöntőig jutott, és végül a 10. helyen zárt. Folytatás szombaton, tőrben.

Kerekesszékes vívó-világkupa, Cardiff
Kard egyéni
32 között: Osváth–Citerne (francia) 15:6
Nyolcaddöntő: Osváth–Csen (kínai) 12:15

Az EUG-ről az Educatión

Új terápia a Crohn-betegek kezelésében Debrecenben

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek