Sport
2021-11-14

Magabiztos továbbjutás

A Debreceni Egyetem alakulata tíz alkalommal vette be az ellenfele kapuját.

A DEAC női futsalosai az előző idényben megnyerték a Magyar Kupát, és idén is szeretnék magasba emelni a trófeát. Quirikó Vivien csapata az első lépést a címvédés felé a Mályi ellen tehette meg. A papírforma alapján a cívisvárosiak voltak a meccs esélyesei, hiszen az ellenfelük az NB II-ben szerepel.

Az osztálykülönbség ellenére sem lehetett lebecsülni a mályiakat, akik a második percben Lipták Aida Albertinának köszönhetően megszerezték a vezetést. A nem várt rajt után egyre inkább átvettük a kezdeményezést, a hazaiak főleg a védekezésre összpontosítottak. Sorra dolgoztuk ki a lehetőségeket, ám az egyenlítésre a 12. minutumig várni kellett, ekkor Üveges Katalin villant meg. A szünetig még kétszer zörgettük meg a borsodiak hálóját, előbb Czégény Zsuzsánna, majd néhány pillanattal később Krascsenics Csilla ünnepelhetett.

A második félidőben igazi erődemonstrációt tartottunk, ennek köszönhetően egyre nagyobb lett a fórunk. Üveges második találatát követően Fülöp is beköszönt a 25. percben. A folytatásban sem lassítottunk: Nagy Anikó és Gajzágó Flóra szintén feliratkozott a gólszerzők listájára. Czégény remek napot fogott ki, ezt tükrözi, hogy a 35. minutumban ismét túljárt a hazai kapuvédő eszén. A végén Tóth Anita pillanatai következtek, Üvegeshez és Czégényhez hasonlóan ő is duplázott. A meccset Lipták foglalta keretbe, hiszen az első és az utolsó gólt is a 23 esztendős futsalos szerezte.

“Nem kezdtük jól a mérkőzést, az első percekben sok hibával, görcsösen játszottunk és hátrányba kerültünk, emiatt pedig még idegesebbek lettünk. Számítottunk rá, hogy mélyen fog védekezni az ellenfél, sokáig nem érett góllá a fölényünk. Az első találatunk után kezdtünk megnyugodni, és a második játékrészben már javult a helyzetkihasználásunk. Pozitívum, hogy többen osztoztak a gólokon, és azok a játékosok is betaláltak, akik az elmúlt meccseken kevesebb lehetőséget kaptak” – összegzett Quirikó Vivien.

Női Futsal Magyar Kupa 2. forduló
Mályi SE WG-DEAC 2-10 (1-3)
gólszerzők: Lipták (2., 40.), ill. Üveges (12., 24.), Czégény (16., 35.), Krascsenics (16.), Fülöp (25.), Nagy A. (31.), Gajzágó (34.), Tóth A. (38., 39.)
A DEAC összeállítása: Torma – Sovány, Fülöp, Horváth V., Krascsenics. Cserék: Kajári, Tóth A., Pócsik, Nagy A., Üveges, Gajzágó, Czégény. Vezetőedző: Quirikó Vivien.

Emelkedő forgalomban jelentősen csökkent a héten a BUX

Ha zavar az avar

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek