Sport
2020-11-24

Hiába a teremhiány, a színvonal maradt

Az Újpesti Torna Egylet rendezte az idei évad első Gerevich-Kovács-Kárpáti Körversenyét, amelyen az Interfencing Debrecen SC kardvívói is elindultak. Boross Janka az újonc korosztály mezőnyében jutott a döntőbe, ahol az előkelő 5. helyen végzett.

A pandémia ellen hozott védelmi intézkedések miatt a debreceni egyesület sportolóinak jelenleg nincs állandó edzéshelyszínük, azonban a klub stábja remekül állja a sarat. „Már két éve beszereztünk vezeték nélküli wireless találatjelző gépeket, amiket most terem hiányában nagyon jól tudunk használni” -ismertette a helyzetet a klub elnöke Sápi Máté.  – „a tagságunk rendkívül kreatívan oldja meg az edzéseket, edzőink folyamatosan egyeztetnek a versenyzőinkkel és a pást hosszának megfelelő garázsokban, valamint folyosókon percek alatt tudjuk telepíteni a találatjelzéshez szükséges felszerelést. Igaz, hogy vándorló életet élünk, de úgy tűnik versenyzőink eredményességén ez nem látszik.”

A 14 évesek mezőnyében ezúttal Boross Janka bizonyította, hogy példaértékű nevelőmunka folyik az egyesületben. A 13 éves tehetség veretlenül jutott a nyolcas döntőbe, ahol a végelszámolásnál az 5. helyen végzett.

„Ilyen helyzetben még soha nem kellett dolgoznunk.” – kezdte értékelését Dávid László az egyesület edzője – „az, hogy garázsokból és folyosókról állandó rohanás és szervezés mellett is fel tudjuk venni a versenyt olyanokkal, akik továbbra is használhatják a vívótermeiket, bizonyítja egyesületünk létjogosultságát. Klubunk 2017-es indulásánál prioritásként a szakmai munka magas színvonalát jelöltük meg. Azt nem gondoltuk, hogy ilyen extrém körülmények között kell majd bizonyítanunk.„

A cívisvárosi vívósport szerelmesei örömmel nyugtázhatják, hogy továbbra is magas színvonalú utánpótlásképzés folyik városukban, hol egy pincében, hol egy folyosón.

Tragikus hírrel zárja évadát a Vidám Színpad

Ismét száz felett az elhunytak száma

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek