Sport
2023-10-21

Az ötös volt a tuti.

Az ötös szám volt a nyerő szombaton délután, és kora este Debrecenben. Nem a lottóra gondolok, hanem a DVSC női kézilabda csapatára, és a zseniális DEAC kosarasaira.


Az ötös szám volt a nyerő szombaton délután, és kora este Debrecenben. Nem a lottóra gondolok, hanem a DVSC női kézilabda csapatára, és a zseniális DEAC kosarasaira. Az ötös volt a tuti. Az a szám, amely relatív prím, tehát csak eggyel, és önmagával osztható. Ez okozott osztatlan örömöt a drukkereknek.
 Kezdjük az elején. A DVSC kézisei, a legrangosabb európai kupában, a Bajnokok Ligájában fogadták a montenegrói Buducsnoszt Podgorica gárdáját. A tét óriási volt. A győztes, akár ötödik is lehet az A csoportban, és ezzel tovább juthat a küzdelem sorozatában. A Lokinak eddig mindössze egyetlen győzelem állt a neve mellett, a svéd Savehof együttesét fektették két vállra a Hódosban.
 
Nem indult jól a találkozó. A déliek - akiknél megtalálhatjuk a tavaly még debreceni kapust, Giegerichet,  és az újra magyar válogatott Háfra Noémit - azonnal két góllal indítottak. A Debrecen csak az ötödik percben szerezte az első  találatot. Eltelt negyed óra, mire magára talált a hazai csapat, igaz a Podgorica nem akart leszakadni, és elsősorban a francia Niakaté góljaival, erőszakosságával igyekezett tartani a lépést a hazaiakkal. A szünetre így is az öt válogatott kerettaggal játszó DVSC-Schaeffler mehetett pihenni. 12-10 volt ide.
A második félidőben gyorsított a tempón a hajdúsági társaság. Elkapták a fonalat, szebbnél szebb gólokat lőttek, a kapuban Gabriel lehúzta a redőnyt, a vége öt gól különbség lett a Loki javára. A BL tabellán kiválóan mutat a 27-22-es DVSC siker. A csapatból a jobb szélső Töpfner kétszer ötöt lőtt, Hámori egyszer ugyanannyit. A túloldalon Cardoso vette be ötször a hazaiak kapuját. Szilágyi Zoltán a Debrecen mestere természetesen elégedett volt, dicsérte lányai védekezését, és a támadások kreativitását.
 
A Montenegro trénere, Bojana Popovics elismerte a DVSC sikerét, szerinte is a jobb csapat győzött.
 
Valamivel több, mint ötszáz méter a kézilabda helyszíntől, az Oláh Gábor utcai csarnok, ahol a DEAC kosarasai fogadták az eddig veretlen Körmendet. Az egyetemistáknak nem úgy indult a szezon, ahogyan elképzelték, hazai, és idegenbeli vereségek után - egyedül a Kecskemétet múlták felül - fogadkoztak, hogy túllendülnek a vasiakon. Nem úgy indult. Sőt! Nagyon nem! Az első két negyedben nem találta sem a ritmust, sem a gyűrűt a fekete-fehér gárda. Tíz büntetőt hibáztak el, a labdák sorra lecsorogtak, a Körmend gyors támadásai ellen nem volt gyógyszer, ritmustalan, ötlettelen, színtelen volt a  mutatott hazai játék. Nem is csoda, hogy félidőben már tizenhat ponttal vezetett az ellenfél.
Mindenki elkönyvelte a nagy zakót, de szerencsére Mócsánék rácáfoltak a pesszimistákra. Óriási energiát fektettek a meccsbe. A harmadik etapban a nagy hátrányt háromra csökkentették. Tombolt a publikum a negyedik negyed kezdetén. A hangulatból a körmendi Durázi vetetett vissza, aki ismét kilencre növelte a vendégek előnyét. És ekkor nem volt tovább számukra. Keményen, minden labdáért megharcolt a Mandic csapat, A labda is befelé perdült, és két perccel a vége előtt, Drenovac triplájával először vezetett a DEAC. És innen már nem volt vissza. Edwin, és Drenovac pontjai ültek, a vége öt pont különbség a Debrecen javára. DEAC - Körmend, a kosárlabda NB I/A csoportjában, az alapszakaszban 75-70. És a közönség a végén, öt percig, felállva tapsolt.
Andjelko Mandic, az egyetemisták edzője sajnálta az első félidőben mutatott játékot, a pontatlanságot, de dicsérte fiait a fordításért. Ez előre mutató, a jövőt illetően, tette hozzá.
Vasárnap  délután, a Nagyerdei Stadionban, délután fél négytől a DVSC a Fehérvárt fogadja. Jó lenne ott is ötről, a hatra jutni.
 
Weisz György.

Cicaverzum

AKIT – kutatások a termőtalaj egészségéért

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek