MegMinden
2023-10-21

Cicaverzum

(papageno.hu)

Tallinnba kapott meghívást Szeleczki Rozália filmje.

A Cicaverzum című film meghívást kapott a novemberi Tallinn Black Nights A-kategóriás nemzetközi filmfesztivál elsőfilmes versenyprogramjába.

Szeleczki Rozália Cicaverzum című, Törőcsik Franciska főszereplésével készült romkomja október 19-től látható a hazai mozikban a Fórum Hungary forgalmazásában – olvasható a Nemzeti Filmintézet közleményében.

Mint írják, a vígjáték nemzetközi premierje az A-kategóriás tallinni filmfesztiválon lesz, ahol a legjobb elsőfilm díjáért versenyez. A kisfilmeket, reklámokat és videóklipeket jegyző Szeleczki Rozália bemutatkozó mozifilmje, a Cicaverzum egy abszurd szerelmi háromszög történet egy rejtélyes fekete Macskával a főszerepben, aki Patkós Márton hangján szólal meg. A film Törőcsik Franciska, Polgár Csaba, Csobot Adél, Alföldi Róbert és Udvaros Dorottya főszereplésével készült, és látható benne Tordai Teri, Martin Márta és Kiss Tibi zenész is.

A közleményben Iványi Petrát, a film producerét idézik, aki elmondta: hatalmas öröm és megtiszteltetés egy olyan A-kategóriás nemzetközi fesztiválon versenyezni, amely az elmúlt években akkorát fejlődött, mint a tallinni filmfesztivál.

Kiemelte: a Balti országok filmszakmai összefogásáról minden kis ország példát vehet. „Izgatottan várjuk, hogy a nemzetközi közönség hogyan fogadja a gengszter rapper macskánkat, személyesen részt veszünk a vetítéseken, hogy átélhessük a nézői reakciókat” – mondta Iványi Petra.

A Cicaverzum főhőse a harmincéves Fáni, aki menekül a szerelemtől, hiszen ha megtetszik neki egy férfi, azonnal a halálát vizionálja. Környezete hiába próbálja összehozni valakivel, ő inkább a magányt választja, és a munkájára koncentrál.

Amikor egy napon egy rejtélyes fekete macska kezd el udvarolni neki, akinek a búgó hangját csak ő hallja, minden megváltozik. Fáni annyira a macska hatása alá kerül, hogy azt is elhiszi, ez az igaz szerelem.

A szokatlan románc egyre különösebb fordulatokat vesz, mígnem Fáni a manipulatív Macska miatt olyan mélyre kerül, hogy majdnem mindent elveszít, ami addig fontos volt neki. De vajon mit szól a „tündérmeséhez” a macska sármos gazdája? – teszik fel a kérdést a film ismertetőjében.

Szeleczki Rozália Kemény Zsófi költő-író-slammerrel közösen írta a Cicaverzum forgatókönyvét. A film operatőre M. Deák Kristóf, látványtervezője Pater Sparrow, a jelmezeket Szlávik Juli tervezte. A produkció vágója Érdi Zsófi, zeneszerzője Czitrom Ádám, casting direktora Ascher Irma volt.

A Cicaverzum a Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával készült a Lupa Pictures produkciójában, koproducere az RTL Magyarország, valamint Bartók Anna, Magyar Péter, Szabó Milán és Mártonffy Zoltán.

A közleményben kiemelik, hogy a Tallinn Black Nights filmfesztivál Észak-Európa legjelentősebb fesztiváljává és legmozgalmasabb szakmai platformjává nőtte ki magát az elmúlt időszakban. A nagyszabású seregszemlén mintegy 250 filmet és 300 rövidfilmet, animációt vetítenek.

A 27. Tallinn Black Nights Filmfesztivál november 3-án kezdődik.

Az eredeti írást itt találja.

EHS: jó munkakörülmények, hatékony működés

Az ötös volt a tuti.

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek