Sport
2023-10-11

A szétlövésben jobbak voltunk

A DEAC pontokat szerzett a rosszul indult szezon első három mérkőzése után.

Nem kezdődött jól az idény a Debreceni EAC számára a jégkorong Erste Ligában. Az első két idegenbeli meccsükön (DVTK, FTC) pont nélkül maradtak a hajdúságiak, és az első hazai találkozójukon sem termett babér, hiszen a bajnok Gyergyó, habár szoros küzdelemben, ám kiváló hajrával végül 6–3-ra nyert a Debreceni Jégcsarnokban.

Kedden este a Sport Club Csíkszereda érkezett a cívisvárosba, ellenük kellett tehát az első pontokat begyűjteniük a hajdúságiaknak. Kőkemény küzdelmet és gólszegény első harmadot hozott a találkozó első harmada, vélhetően a nagy tét miatt: a vendégek sem úgy kezdték a bajnokságot, ahogyan arról álmodtak előzetesen. A negyedik percben talpra ugorhatott a cívisvárosi közönség, ugyanis Novotny passzából Kamil Mingazov ütött gólt, ezzel megszerezte a vezetést a hazai együttes! A folytatásban tőlünk Rivera kétszer is a kiállítás sorsára jutott, de az eredmény nem változott a szünetig.

A második etapban találatot nem jegyezhettünk fel, azonban büntetésben nem volt hiány: 3–3 volt a kiállítások aránya ebben a húsz percben. A játékot tekintve elmondható, hogy gól nem esett, a Csíkszereda igyekezett mindent megtenni az egyenlítésért, de a DEAC védelme ezúttal jól zárt, így gól nélkül zajlott le ez a játékrész.

Nem úgy a harmadik felvonás! 49:25-nél Részegh Tamás egyenlített, majd bő öt perccel később ugyancsak ő volt eredményes, máris a vendégeknél volt az előny. Erre Nicholas Rivera válaszolni tudott az utolsó percben, ennek következtében 2–2 lett az állás, jöhetett a hosszabbítás. Mivel a ráadásban nem született gl, szétlövéssel kellett dönteni. A rávezetéses lövések során Rivera és Vasziljev is túl járt a csíki kapus eszén, míg a vendégek mindent elhibáztak, ez pedig azt jelentette, hogy a DEAC megnyerte a szétlövéses párharcot. A folytatás pénteken este az UTE ellen lesz, ugyancsak a Debreceni Jégcsarnokban.

Erste Liga, alapszakasz
DEAC–SC Csíkszereda 3–2 (1–0, 0–0, 1–2, 0–0, 1–0)
Gól: Mingazov, Rivera, illetve Részegh (2)

Fotók: Derencsényi István

Elkészült a Segner tér nagyfelületű aszfaltozása

Megújult belső a Balásházyban

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek