Sport
2023-10-04

Az első hazai meccs következik

A bajnoki cím védője érkezik a Debreceni Jégcsarnokba.

Két idegenbeli találkozón van túl a DEAC a jégkorong Erste Liga 2023/2024-es szezonjában, sajnos ezek egyikén sem tudott pontot szerezni. A debreceniek pénteken a DVTK Jegesmedvék otthonában kaptak ki 5–2-re, holott az első harmad után még egy góllal vezettek. Két nappal később az FTC-Telekom vendégei voltak a Tüskecsarnokban. Az a találkozó még rosszabbul sikerült a fekete-fehérek szempontjából, ugyanis tíz gólt kaptak a Fraditól, és csak kettőt ütöttek. Nem véletlenül nyilatkozta a mérkőzést követően a Debrecen vezetőedzője, Vaszjunyin Artyom: – Fizikailag elfogyott a csapat a pénteki rangadónk után, viszont ha ez történik, akkor okosabban kell játszani, kevesebb felesleges hibát elkövetni. Rengeteg párharcot elbuktunk, nem voltunk elég kemények sem.

A DEAC csütörtöki ellenfele a bajnok Gyergyói Hoki Klub lesz, azaz nem lesz egyszerű javítaniuk Hetényi Zoltánéknak. A gyergyóiak győzelemmel kezdték a pontvadászatot, kétgólos hátrányból felállva 6–3-ra nyertek az SC Csíkszereda csarnokában. A következő összecsapásukat otthon vívták, ott azonban sikerélmény nélkül maradtak, miután 4–3-ra kikaptak a Corona Barasovtól.

Nehéz és fontos ütközet vár tehát a hajdúságiakra, ugyanis nem lenne jó három meccs után pont nélkül állniuk a bajnokságban. Éppen ezért igen nagy szükség van a szurkolók biztatására csütörtök este.

Erste Liga, alapszakasz
DEAC–Gyergyói HK
csütörtök, 18 óra, Debreceni Jégcsarnok

Kisorsolták a Buzánszky Kupa csoportbeosztásait

Music Hungary: Sisi, Co Lee, bongor, iamyank is fellép

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek