Sport
2021-11-13

Pusztai Liza hatodik Orléans-ban, Gémesi nyolcaddöntős

Legjobb magyarként Pusztai Liza hatodik helyen végzett az orléans-i kard Grand Prix-n.

Az egyéniben Eb-bronzérmes, korábbi ifjúsági olimpiai bajnok, húszéves magyar vívó a 64-es tábla első fordulójában 15-8-ra verte az azeri Valerija Bolsakovát, majd 15-12-re az orosz Alina Kljucsnyikovát, a 16 között pedig 15-10-re bizonyult jobbnak a francia Margaux Rifkissnél, a negyeddöntőben aztán 15-13-ra kikapott a görög Deszpina Georgiadutól úgy, hogy 9-5-re még ő vezetett.
 

   Versenyét követően a hunfencing.hu oldalnak úgy nyilatkozott: felkészülése során három hete kezdte el a vívást, így a hatodik hellyel elégedett lehetne, és az is lett volna, ha nincs ekkora lehetősége a négy közé jutásra.
    "Úgy érzem, addig egész nap jól, összeszedetten ment a vívás, kár, hogy a végét kicsit elkapkodtam. Az volt bennem, hogy most már mindjárt összejön az érmes helyezés, lehet, hogy ezért siettem el" - folytatta.
    A franciaországi idénynyitón rajta kívül még két magyar került fel a főtáblára a nőknél: László Luca egy asszót nyerve a 32 között búcsúzott, Szűcs Luca pedig az első fordulóban kiesett.
    A vb-bronzérmes, Tokióban olimpiai negyedik Márton Anna a térdműtétje után lábadozik, ezért nem indult.
    A férfiaknál hiányzott a mezőnyből a háromszoros ötkarikás bajnok Szilágyi Áron és válogatottbeli csapattársa, Decsi Tamás, ők a későbbiekben kapcsolódnak be a vk-sorozatba.
  

  A főtáblán itt is három magyar szerepelhetett, a világbajnok Szatmári András kiemeltként, Gémesi Csanád és Iliász Nikolász pedig a selejtezőből érkezve. A legjobban a születésnapos, szombaton 35 éves Gémesi vívott, aki a francia Pierre Klein és az amerikai Eli Dershwitz legyőzésével a nyolcaddöntőig jutott. Ott a csapatban háromszoros világbajnok, Tokióban olimpiai aranyérmes dél-koreai Kim Jun Ho állította őt meg.
 

   Szatmárit Iliász győzte le az első körben 15-14-re, aki aztán kikapott az olasz Dario Cavalierétől.
    A nőknél 163, a férfiaknál 170 induló volt.

Márton napi libasült

Az ötös lottó nyerőszámai

MTI

Szerző
Hasonló cikkek