Sport
2022-10-26

Magyar Kupa: minden pontnak örülni kell

Simon Nelli elmondta, lesznek hiányzóik, ettől függetlenül szeretnék megnehezíteni az esélyesebb vetélytárs dolgát.

Női röplabdázóink a Győr elleni kettős győzelemmel bejutottak a legjobb tizenhat együttes közé a Magyar Kupában. Kuszkó Zsolt tanítványai szerda este az Extraligában edződő MTK-t látják vendégül a nyolcaddöntőben. A papírforma és az osztálykülönbség miatt a fővárosi gárda az összecsapás esélyese, így játékosaink komolyabb teher nélkül, felszabadultan léphetnek pályára. A továbbjutás ezúttal egy mérkőzésen dől el.

– Nem sűrűn találkozhatunk az élvonalban szereplő csapattal, így izgatottan várjuk a meccset, örülünk ennek a lehetőségnek. Különböző okok miatt nem lehet teljes a keretünk, ettől függetlenül megpróbáljuk minél jobban megnehezíteni az ellenfelünk dolgát. Természetesen tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, így minden szerzett pontnak örülnünk kell. A szurkolóink támogatása ezúttal is sok erőt adhat, reméljük, hogy sokan lesznek a csarnokban. Ebben a szezonban még veretlenek vagyunk, ami főleg a csapategységnek köszönhetően. Jó hangulatban zajlanak az edzések, és olykor ugyan becsúsznak hibák, de ezeket kijavítjuk – nyilatkozta Simon Nelli, aki nyáron került fel a felnőttekhez az U21-es csapatból. – A beilleszkedés nem okozott komolyabb problémát, mivel a lányok kedvesen fogadtak, ez pedig megkönnyítette a dolgomat.

Az MTK szombaton kezdte meg a szereplését a pontvadászatban. A Vasas elleni fővárosi rangadón akadtak szép megoldásai Leiszt Máté együttesének, ettől függetlenül a pontszerzés nem jött össze (1:3). A trénerrel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy Debrecenben született, valamint itt ismerkedett meg a röplabdával.

A DEAC-MTK kupameccset az érdeklődők ingyen tekinthetik meg.

Magyar Kupa-nyolcaddöntő
DEAC-MTK Budapest
2022. 10. 26. (szerda) 19:00, DESOK

A hosszú hétvégén kiemelkedő forgalom várható a szálláshelyeken

Állásbörze 2022

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek