Sport
2023-09-25

Két lovasunk harmadik lett az ob-n

Csütörtöktől vasárnapig a budapesti Nemzeti Lovardában rendezték az év legrangosabb nemzeti díjugrató versenyét, az országos bajnokságot, amelyen ifj. Szabó Gábor és Fábián Johanna állt starthoz.

Ifj. Szabó Gábor már az első napon letette névjegyét, ugyanis a 140 centiméteres vadászugrásban második lett saját tulajdonú lovával, H-Secret By Borisszal. Pénteken a 145 centiméteres középdöntőben díjugratónk Mezőhegyes Chabalával lett harmadik, és ugyanezzel a lóval vett részt a vasárnapi 150-155 centiméteres döntőben. A páros az első fordulót egy verőhibával, a másodikat pedig hibátlan teljesítménnyel zárta, amivel a harmadik helyen zárt.

Fábián Johanna pénteken állt először starthoz. A 19 fős gyermekkategória elődöntőjében a közönség tíz hibátlan lovaglást láthatott, köztük volt fiatal versenyzőnk is, aki második helyen zárt Quantummal, míg másik lovával, Chaballal negyedikként ért célba. A másnapi középdöntőben már csak Quantummal sikerült hibátlant lovagolni (ami az időeredmények alapján az ötödik helyet jelentette), és ezzel a páros kvalifikálta magát a vasárnapi döntőre. A DEAC lovasa esélyesként várta a finálét, ami szakadó esőben zajlott, alaposan próbára téve ezzel a versenyzőket. Fábián Johanna az első fordulóban egy verőhibát vétett, míg a másodikban hibátlanul teljesítette a pályát, így a harmadik helyért indult az összevetésben, amit sikerrel teljesített.

Fotók: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Nagydíjas lett Görögországban a ZK leánykara

A női futsalosok 16 gólt lőttek a bajnokin

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek