Sport
2023-11-01

Nagy verést kapott a Budaörs Debrecenben

Óvatosságra intett mindenkit Szilágyi Zoltán, a DVSC Schaeffler vezető edzője a szerdai bajnoki mérkőzés előtt. Az a Budaörs érkezik, - mondta - amelyik csapat kiszámíthatatlan, a mostani bajnokságban jól szerepel, nem lehet tehát félvállról venni őket.

 Rangadónak ígérkezett a debreceni hölgyek idei, utolsó hazai, bajnoki találkozója. Vámosék ugyanis jelenleg negyedikek a tabellán, a Moyra Budaörs eggyel foglal helyet alattuk. Igaz, öt pont a különbség kettejük között.

 
Az ellenfélnél számos, válogatott vette fel a küzdelmet a hajdúságiak ellen. Ott volt Debreczeni-Klivinyi Kinga, Pálos- Bognár Barbara, Szekerczés Luca, és sokan mások. Magabiztosan kezdtek a csapatok, négy-négyig fej-fej mellett haladtak. Budai Dániel, az egykori 96-szoros magyar válogatott átlövő, a vendégek mestere már a hatodik percben merészet húzott, hét a hat elleni felállást alkalmazta. Nem jött be. Olyannyira, hogy DVSC gyorsan produkált egy hat-nullás etapot, amivel el is vette a kedvét az amúgy szimpatikus vendégeknek. Pillanatok alatt lett 10-4 lett az állás ide. Gabriel a kapuban extázisban védett, az ellenfél mestere kikérte második idejét is, mert idejét nem tudta mikor játszott ennyire alárendelt szerepet gárdája. A játékvezetők kissé szigorúan ítélték meg a szabálytalanságokat, mindkét oldal számára akadtak tévedéseik. Az első félidőt kettős emberhátrányban fejezte be a Debrecen. Johansson, majd Petrus került büntető padra. Így is 16-10-es DVSC vezetésnél szólalt meg a duda.
Szünet után hiába volt jelentős a létszámbeli hátrány, Töpfner talált be, növelve az előnyt. Ez végképp elvette a Budaörs kedvét, nyitott védekezésre álltak át, ami azt eredményezte, hogy Hudák vállánál fogva rántotta le Vámos Petrát. Az válldobásért azonnal villant a piros lap. Igaz a sporik sokáig tanakodtak, hogy vajon helyes vol-e a döntés. Elbizonytalanodtak, és  kiállították csapatkapitányunkat is, aki fellökte Gorilskát. A negyvenedik percben már tíz volt közte, az ellenfél végleg feladta.
 
A válogatott irányító átlövője, Debreczeni-Klivinyi sétálósra vette a figurát, a többiek is belenyugodtak a megváltozhatatlanba. A DVSC-Schaeffeler 35-24-re győzte le a Budaörs együttesét. A két csapat eddig tizenháromszor találkozott bajnoki mérkőzéseken. A Loki tucatszor hagyta el sikeresen a pályát ellenük. Azért az egyetlen,tavalyi fiaskóért most alaposan visszavágtak.
A válogatott németországi szereplése miatt kis szünet következik, hogy aztán november 11-én Bukarestben mutathassák meg Hámoriék, hogy a magyar vasutasok gyorsabbak, mint román társaik.
 
Weisz György

Pénteken kezdődik a Magyar Tudomány Ünnepe

Az elmúlt két nap eseményei

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek