Sport
2023-09-16

Kiváló sportolóit díjazta a Debreceni Egyetem

A hirek.unideb.hu beszámolója szerint a hazai és a nemzetközi sporteseményeken kiemelkedően szereplő hallgatók vehettek át kitüntetést szerdán a yoUDay előtt a Nagyerdei Stadionban rendezett ünnepségen. A Debreceni Egyetem Kiváló Sportolója elismerésben idén is több DEAC-os részesült.

A 2006-ban alapított elismerő címet idén harminchárom hallgató vehette át, köztük hat DEAC-sportoló: Battai Sugár Katinka vívás (Gazdaságtudományi Kar), Dorogi Kristóf floorball (PhD hallgató), Gajzágó Flóra futsal (Gazdaságtudományi Kar), Kiss Imre röplabda (Műszaki Kar), Kókai Máté jégkorong (Műszaki Kar) és Neuwirth Bence kosárlabda (Gazdaságtudományi Kar).

– Önök viszik a Debreceni Egyetem jó hírét. Példaképek mindannyiunk számára, az egyetemi szférában és a sportolók között is. Vállalták azt, hogy tanulnak és mellette magas szinten sportolnak, és higgyék el, hogy ez a befektetés néhány év múlva sokszorosan megtérül – hangsúlyozta Balogh László, a Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója.

Az eseményen elismerő oklevelet vehetett át a sporttudományi kutatásokban élen járó tizennyolc hallgató, köztük a DEAC labdarúgója, Bényei Balázs is.

A kitüntetetteket Gelei József is köszöntötte, aki felidézte sportpályafutását és tanulmányait. Az olimpiai bajnok labdarúgó kiemelte: össze lehet egyeztetni a tanulást és a sportot, de ehhez neki is nagyon sok mindenről le kellett mondania. Cserébe viszont sportolóként annyi örömteli pillanatot élt át, amely megfizethetetlen. Hozzátette: 85 évesen is életének fontos része a mozgás, ma is rendszeresen sportol.

25 éve jelent meg Marilyn Manson Mechanical Animals albuma

Több mint tízezer autóipari dolgozó sztrájkol a magasabb bérekért

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek