Sport
2022-07-07

Fiatal gólvágóval erősített a a DEAC férfi futsalcsapata

Az utánpótlás-válogatottban is bizonyító Szatmári Ákos Berettyóújfaluból érkezett a Debreceni Egyetem alakulatához.

A mindössze 19 éves Szatmári Ákos a következő idényben már a DEAC férfi futsalcsapatát fogja erősíteni. Az ifjú tehetség a legutóbbi szezonban ipari mennyiségben termelte a gólokat az MVFC U20-as gárdájában, végül 43-nál állt meg a számláló. Szatmári olykor a megyei riválisunk első alakulatában is szerepet kapott, a bizalmat az NB I-ben három találattal hálálta meg.

– A Debreceni Egyetem hallgatója vagyok, az óráim pedig gyakran ütköztek az edzésekkel, így a felnőttek között nem játszhattam túl sűrűn, de a kevés játékpercből megpróbáltam kihozni a maximumot. Tisztában vagyok azzal, hogy a DEAC-ban Elek Gergő vezetőedző bátran nyúl a fiatalokhoz, ez is befolyásolta a döntésemet. Támadó felfogású futsalosnak tartom magam, emellett a kitartásomat és a jó értelemben vett agresszivitásomat emelném ki, ám taktikailag sokat kell még fejlődnöm. Szerintem a beilleszkedés nem okoz majd gondot, mivel nyitott és közvetlen személyiség vagyok, illetve az is megkönnyíti a dolgomat, hogy a leendő csapattársaim zömét már ismerem. Új együttesem szép sikereket ért el idén, nagyon boldog lennék, ha hasonló eredményeket hoznánk a következő idényben – nyilatkozta friss igazolásunk.

Szatmári korábban az utánpótlás-válogatottban is letehette a névjegyét, bár az Eb-selejtező nem úgy sikerült, ahogy azt eltervezte.

– Valóban nem tudtunk meggyőző teljesítményt nyújtani, ettől függetlenül arra büszke vagyok, hogy gólt lőttem. Nyilván az egyik távlati célom, hogy az A-válogatottba is bekerüljek, bár ezt nem adják ingyen, rengeteget kell dolgozni érte – zárta mondandóját Szatmári Ákos.

Békekoncert: sikeres volt az összefogás

Nemzetközi számelméleti konferencia

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek