Sport
2021-06-30

Négy játékossal is szerződést hosszabbítottunk

Alakul a Debreceni Egyetem csapatának a kerete az új szezonra.

A DEAC férfi futsalosai idén a negyedik helyen végeztek a bajnokságban, ami történelmi eredménynek számít klubunk életében. Ebből a sikerből gyakorlatilag az összes játékos kivette a részét, ebből kifolyólag örömmel számolhatunk be arról, hogy Dobi Attila, Berecz Rafael, Szabó Ábel és Rácz Zsolt is nálunk folytatja a karrierjét a 2021/2022-es idényben.

“Nagyon örültem, hogy a vezetőség meghosszabbította a szerződésemet. Tavaly nyáron kerültem fel a felnőttek közé, a bizalmat pedig igyekeztem meghálálni. Tisztában voltam azzal, hogy rutintalan játékosnak számítok, de rengeteget dolgoztam ezért az esélyért. Úgy érzem, sikerült fejlődnöm, amit alátámaszt, hogy a szezon végén egyre többször számított rám a mester, ennek ellenére nem szabad lazítanom. A szereplésünk is azt mutatja, hogy a DEAC jó úton jár, reményeim szerint az új idényben hasonló eredményre leszünk képesek. Az a célom, hogy góllal, gólpasszokkal és hatékony védekezéssel segítsem a csapatot. Júliusban kezdjük meg a felkészülést, amit annak ellenére várok, hogy napi két edzés szerepel a programunkban. A pihenő alatt a barátaimmal és a családommal vettem részt rövidebb nyaralásokon, ezeken sikerült feltöltődnöm” – nyilatkozta Szabó Ábel.

A 22 éves Berecz Rafael amellett, hogy technikás megoldásaival gyakran becsapta az ellenfél védőit, hét találattal zárta a pontvadászatot, ami megsüvegelendő produkció.

“Bízom benne, hogy a következő idényben legalább ennyi gólt szerzek. Örülök, hogy a játéklehetőséggel élni tudtam, a folytatásban is próbálok hasznára lenni a gárdának. Büszkék lehetünk a negyedik helyre, ám a bronzmeccs miatt vegyes érzések kavarognak bennem. Evés közben jött meg az étvágyunk, így bíztunk a dobogóban, ám sajnos a Veszprémmel nem sikerült felvennünk a versenyt. Szerintem most is reális lehet a felsőházi szereplés kiharcolása, bár nyilván ez nem ígérkezik egyszerű feladatnak. Várom már az edzéseket, hiszen hiányoznak a srácok és a csapatot jellemző remek hangulat is” – hangsúlyozta Berecz.

Dobi Attila neve kis túlzással összeforrt a DEAC-cal, hiszen 2014-ben csatlakozott együttesünkhöz.

“Rengeteg élménnyel gazdagodtam az elmúlt évek során, elég csak az U20-as csapat NB II-es bajnoki címére gondolni, aztán a következő évben már a felnőttekkel is aranyéremmel gazdagodtam a másodosztályban. Sok dolog köt Debrecenhez, hiszen itt tanulok és dolgozok, így egy pillanatig sem gondolkodtam a folytatáson. A kapustársaimmal, Krajcsi Bencével és Tóth Benedekkel jó viszonyt ápolok, bár természetesen megy közöttünk az egészséges rivalizálás a kezdőbe kerülésért. Szerencsére a csapat magja megmaradt, ennek köszönhetően nagy reményekkel várom az új szezont. Nehéz meccsekre készülhetünk, hiszen az ellenfeleink is erősítettek. Minél több játékperchez szeretnék jutni, és védésekkel kívánom segíteni a DEAC-ot” – mondta a büntetőölő kapuvédőnk.

Rácz Zsolt tavasszal lábsérüléssel bajlódott, így fontos meccseket kellett kihagynia.

“Bosszantott, hogy február végén kidőltem a sorból, ugyanis jó formában játszottam. Főleg mentálisan volt nagyon megterhelő ez az időszak. Még most sem érzem magam tökéletes állapotban, de azon vagyok, hogy teljesen meggyógyuljak. Remélem, hogy az új idényben már semmilyen egészségügyi probléma nem fog hátráltatni. Örülnék, ha legalább meg tudnánk ismételni az idei eredményünket, ehhez pedig gólokkal szeretnék hozzájárulni. Az elmúlt hetek során kisebb nyaralásokon igyekeztem feltöltődni, emellett a helyszínen néztem meg a magyar válogatott franciák elleni Eb-meccsét” – fogalmazott Rácz, aki nyolcszor vette be a riválisok kapuját.

MÉK - KITE: partner az oktatásban

A legnehezebb időszakban is nőttek a keresetek

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek