Sport
2023-09-13

Mindenki megkönnyebbülhetett a diadal után

Tihanyi Csaba folyamatos fejlődést tapasztal, ez is mutatja, hogy a Debreceni Egyetem alakulata jó úton jár.

Nagy terhet dobtak le magukról a DEAC férfi futsalosai, akik pénteken a Nyíregyházát verték 3-2-re, ezzel pedig első győzelmüket ünnepelték a mostani idényben az NB I-ben. A fordulatos találkozón együttesünk szerezte meg a vezetést, aztán a szabolcsiak a 23. percben fordítottak. A hajrában a duplázó Tóth Attila állította be a végeredményt.

– Az első félidőben jobb teljesítményt nyújtottunk, ha pontosabbak vagyunk az ellenfél kapuja előtt, nagyobb előnyre is szert tehettünk volna. Meg kellett dolgoznunk ezért a sikerért, mivel a második játékrész elején emberhátrányba kerültünk, majd a hajrában az ellenfelünk átállt az öt a négy elleni játékra. Hogy minek köszönhetően szakítottuk meg a nyeretlenségi sorozatunkat? Szerintem a csapategység mellett a győzni akarást érdemes kiemelni. Az majd később derül ki, hogy ennek a három pontnak mekkora értéke lesz a végelszámolásnál. Az biztos, hogy egy erős Nyíregyházát fektettünk két vállra. Természetesen a játékosok mellett én is megkönnyebbültem, hogy végre megszületett az első győzelmünk – nyilatkozta Tihanyi Csaba.

A válogatott szünet miatt az élvonal mezőnye kisebb pihenőhöz jutott, a hatodik fordulót szeptember 25-én rendezik meg. Együttesünk próbál profitálni ebből a pauzából.

 A Nyíregyháza legyőzését követően kapták pár szabadnapot a fiúk. A következő mérkőzésünkig a kisebb sérüléssel bajlódó futsalosoknak lehetőségük nyílik a felépülésre. Edzőmeccsünk ezúttal nem lesz, ellenben pénteken csapatépítő programmal törjük meg a monotonitást. Egyébként a csapat meccsről meccsre javuló tendenciát mutat, ez pedig bizakodásra adhat okot. Amikor munkába álltam, először a védekezést akartam stabilizálni, úgy érzem, hogy ez sikerült. Most a támadójátékunkat próbáljuk magasabb szintre emelni – mondta Tihanyi Csaba.

A DEAC a következő bajnokin az Aramis gárdáját fogadja a DESOK-ban.

Fotók: Derencsényi István

Kiállítás

Ülésezett az alapítvány kuratóriuma

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek