Sport
2022-04-17

Győzelem az utolsó hazai meccsen

A DEAC női röplabdázói a szezon utolsó hazai bajnokiját játszották szombaton, amikor a Miskolc együttesét látták vendégül. Kuszkó Zsolt tanítványai március elején 3:1-re győztek az MVSC ellen, és a DESOK-ban is összejött a diadal.

Az első szett elején tapadtak egymásra a felek (5:5), majd kicsit sikerült ellépnünk (15:12). A folytatás is szoros küzdelmet tartogatott, a hajrá 21:19-es eredményről indult. A végjáték során nem engedtük ki a kezünkből a vezetést, így sikerült megnyernünk az első felvonást.

A második játszmában sokkal könnyebb dolgunk volt, a játékrész derekán magabiztos fórral rendelkeztünk (13:5). Ezt követően is hengereltünk, a vendégek a hátralévő időben csupán két pontot szereztek (25:7).

A harmadik etapot kiválóan indítottuk (8:3), a különbség néhány perccel később sem változott (16:11). A meccs végéig valamennyire felzárkóztak a borsodiak, de a sikerünk nem forgott veszélyben.

 Úgy látszik, Miskolc-fóbiánk van, sajnos csak a második szett tükrözte a valódi DEAC-ot. Az első játszmában nagyon sok hibával játszottunk, rengeteg pontot adtunk az ellenfelünknek. Betegség és sérülés miatt tovább fogyatkozott a keretünk, így csak kilenc játékosra számíthattam. A lányok nem hagyták, hogy akár egy szett is kicsússzon a kezük közül, ezért dicséretet érdemelnek – összegzett Kuszkó Zsolt vezetőedző.

Borók Orsiék az idényt a listavezető BVSC otthonában zárják jövő szombaton.

NB II Felsőház Kelet 9. forduló
DEAC-Miskolci VSC 3:0 (25:22, 25:7, 25:21)

Fotó: Papp Attila

 

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek