Sport
2023-07-30

Győztes keleti rangadóval indított a kis Loki

Az első félidőben kétszer egyenlített, majd a másodikban fordított és begyűjtötte a három pontot a bajnoki nyitányon a DVSC második csapata.

A felkészülésnek vége, hétvégén eljött a harmadosztály mezőnyének megmérettetése, mind a négy csoportban megkezdődtek a küzdelmek. Az észak-keleti csoportban Máté Péter legénysége keleti rangadón, a DVTK második csapatának otthonában lépett pályára.

Debreceni helyzettel indult a mérkőzés, ám a hazaiak örülhettek, egy védelmi hibát kihasználva a 3. percben megszerezték a vezetést (1-0). Gyorsan jött a válasz, egy szép támadás végén Kozmát buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Kócs-Washburn értékesítette (1-1). Lendületesen, támadó felfogásban futballozott mindkét gárda, több helyzetet is fel lehetett jegyezni. A Máté-tanítványok előtt adódott több lehetőség, viszont gólt a hazaiak értek el, kihasználva egy újabb hibát, bevették a debreceni kaput (2-1). Már-már úgy nézett ki, diósgyőri előnnyel zárul a félidő, de Batai a 45. minutumban egyenlített és 2-2 állt az eredményjelzőn.

Szünet után ott folytatták a csapatok, ahol előtte abbahagyták, mindkét gárda szemre tetszetősen, lendületesen focizott. A kis Loki akár fordíthatott volna, de a vezető találatra az 57. percig kellett várni, ekkor Kócs-Washburn zörgette meg ismét a hálót (2-3). A mérkőzés hátralévő részében a borsodiak próbálták legalább az egyik pontot megmenteni, de a debreceni védelem jól zárt, a kapuban pedig Erdélyi is lehúzta a rolót. Szervezetten, fegyelmezetten és nagy akarattal játszottak fiataljaink, akik a hármas sípszóig megőrizték előnyüket és győzelemmel indították a 2023/24-es bajnoki évet.

NB III Észak-keleti csoport 1. forduló

DVTK-II – DVSC-II: 2-3 (2-2)

DVSC-II: Erdélyi – Vaskó, Farkas (Polozhyi 92’), Horváth (Fábián 81’), Takács, Kozma (Karmacsi 81’), Hornyák, Nagy R., Batai (Pelles 84’), Kócs-Washburn, Sipos (Horváth-Gaudi 46’)

Vezetőedző: Máté Péter

Gólszerzők: Kócs-Washburn 7’, 57’, Batai 45’

Máté Péter: Egy nyílt, jó iramú és gólokban gazdag mérkőzésen vagyunk túl, kicsit azt éreztem a srácokon, annyira várták már a bajnoki nyitányt, hogy fejben kissé túlpörögtek. Egészében nézve a mai párharcot, úgy gondolom, egy góllal mindenképp jobbak voltunk ellenfelünknél, megérdemelten nyertük meg a találkozót. Jól játszottunk, háromszor is bevettük a kaput, a helyzetkihasználás terén azért maradt bennem némi hiányérzet. Ez a győzelem kellő önbizalmat adhat a fiúknak, gratulálok a csapatnak!

KZT

Fotó: Ásztai Csaba

debsport.com

Hatvan év több mint 60 debreceni dala 62 . rész

Világbajnok Battai Sugival a magyar női kardcsapat!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek