Sport
2023-07-30

Világbajnok Battai Sugival a magyar női kardcsapat!

A magyar lányokat a döntőben a franciák sem tudták megállítani, hátrányból fordítva megvédte címét kvartettünk.

A Battai Sugár Katinka, Márton Anna, Szűcs Luca, Pusztai Liza összetételű magyar kvartett szombaton a 16-os táblán kezdett és győzte le 45-39-re a lengyeleket. Lányaink vasárnap a negyeddöntőben a spanyolokat egy tussal verő (45-44) görögök ellen léptek pástra.

Pusztai Liza kezdett, aki 5-4-es vereséggel indított, majd Szűcs Luca fordított, ám a következő asszóban ismét a görögöknél volt az előny. Utoljára. A folytatásban már nem engedte ki a vezetést a magyar kvartett, sőt fokozatosan ellépett a riválistól, végül 45-35-re megnyerte a párharcot.

Egy kisebb szünetet követően az elődöntőben lányaink az Azerbajdzsánt két tussal felülmóló Korea következett. Lányaink a harmadik összecsapás végén elléptek négy tusnyira, ám a következő asszóban egyre felzárkóztak az ázsiaiak, ám ekkor voltak utoljára ilyen közel csapatunkhoz, mely négyes fokozatosan távolodott. Az utolsó asszó végén 45-39-et mutatott az eredményjelző, így lányaink készülhettek világbajnoki címük megvédésére.

Megismétlődött a 2022-es döntő, ahogy Kairóban, Milánóban is a franciák ellen léptek pástra lányaink. Egy éve 45-40-re nyert nemzeti csapatunk, de biztosak lehettünk abban, a három helyen változott gall négyes vissza akar vágni.

Pusztai Liza kezdett, mely asszó 5-2-es francia győzelemmel zárult, majd következett Battai Sugi, a DEAC vívója azonban nem tudta csökkenteni a különbséget, 10-7-re vezettek a gallok. Szűcs Luca sem tudta csökkenteni a hátrányt, sőt a rivális ötre növelte előnyét (15-10), majd egy tusnyit faragott Dávid László tanítványa (20-16). Liza második asszójában is alulmaradt, ekkor már 25-18-ra mentek a franciák. Márton Anna is pástra lépett és megnyerve párharcát, kiváló vívással egyre csökkentette a hátrányt (30-29). Ismét Sugin volt a sor, ő pedig parádézott a páston, 35-33-ra megfordította az állást. Anna leiskolázva ellenfelét, 40-34-re módosította az eredményt. A befejező emberen, Pusztain volt a teher az utolsó párharcban, aki elbírta a terhet, nagy csatában bevitte a 45. találatot, melynek köszönhetően megvédve címét, VILÁGBAJNOK MAGYARORSZÁG!

KZT

debsport.com

Fotó: hunfencing.hu

Győztes keleti rangadóval indított a kis Loki

Ezúttal csak egy pontra futotta

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek