Sport
2023-01-04

Kivéreztették az Acélbikákat

A DEAC magabiztosan hokizva 5-1-re verte a Dunaújvárost.

A legutóbbi, hazai győztes meccs után – a listavezető Budapest Jégkorong Akadémiát verték az egyetemisták – az idei első mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák otthonában lépett fel kedden este a DEAC hokicsapata az Erste Ligában. Valljuk meg, a fekete-fehérek hektikusan szerepelnek ebben a szezonban, de azt joggal vártuk el, hogy a tabella utolsó előtti, kilencedik helyén tanyázó DAB ellen három pontot szereznek György József tanítványai.

Az első harmadban nem utalt sok minden arra, hogy végül sima debreceni győzelem születik. Ugyan fölénybe játszottak Daleckyék, de gólt nem láthatott a publikum az első húsz percben. 2:2 volt a kiállítások aránya, és gyakrabban forgott veszélyben a dunaújvárosi kapu, ugyanakkor Hetényi Zoltánnak sem kellett munkanélküli segélyért folyamodnia. Igazi ki-ki meccset vívtak a felek ebben az időszakban.

A második játékrész már meghozta azt, amit a vendég drukkerek óhajtottak, azaz DEAC-találatokat. 29:22-nél már azt hihettük, gólszegény összecsapást láthatunk, azonban ekkor megtört a jég, Révész Marcell juttatta a hálóba a pakkot, Jarvinennek nem sok esélye volt hárítania. Mindössze három minutum telt el, amikor megduplázta előnyét az egyetemi alakulat: Mihalik András ütött szép gólt, s tette magabiztosabbá a vendégek vezetését. Mindössze kettő perc múlva szépített a Dunaújváros Brus lévén. Még ennyi sem telt el, és Dominik Novotny gondoskodott a gyors gólváltásról, s arról, hogy újra kettővel vezessen a Debreceni EAC. Négy másodperccel a harmad vége előtt Jan Dalecky is betalált, nagyjából eldöntve a mérkőzést.

Az utolsó etapban a DEAC okosan, kicsit tartalékolva játszott, ugyanis érezték az egyetemisták, hogy nem fenyegeti valós veszély a győzelmüket. 56:10-et mutatott az óra, amikor levitték a kapusukat a házigazdák, ami háromgólos hátránynál nem biztos, hogy jó húzás volt. Számunkra azonban igen, mert Oleg Sosunov az üres kapuba lőtte a korongot, kialakítva ezzel az 1-5-ös végeredményt.

Erste Liga, alapszakasz
Dunaújvárosi Acélbikák-DEAC 1-5 (0-0, 1-4, 0-1)
Gól: Brus, illetve Révész, Mihalik A., Novotny, Dalecky, Sosunov

Aretha Franklin lett minden idők legnagyobb énekese

Fenyegető levelet küldött az egyik Hajdú-Bihar megyei járásbíróságra

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek