Sport
2023-07-07

Visszatért a jobbátlövő

Tóth Máté Szegeden sokat fejlődött, ezt az új idényben a Debreceni Egyetem alakulatában bizonyíthatja.

Tóth Máté egy év szegedi kitérőt követően visszatér a DEAC férfi kézilabdacsapatához. Az MKSZ adatbankja szerint a 19 éves jobbátlövő az előző idényben huszonhat bajnokin jutott szóhoz az OTP Bank-Pick Szeged U21-es gárdájában, a bizalmat negyvenhat góllal hálálta meg.

– Hasznos tapasztalatokkal gazdagodtam előző együttesemnél, úgy érzem, hogy taktikailag és fizikálisan egyaránt sokat fejlődtem. Tavasszal a válogatott szünetben a felnőttekkel – többek között Bodó Ricsivel, Mikler Rolival és Mirko Aliloviccsal – edzhettem. Szerencsére a rutinos klasszisok kedvesen fogadtak, hasznos tanácsokkal láttak el. A DEAC vezetőedzőjével, Mándi Norberttel a tavalyi távozásom óta folyamatosan tartottam a kapcsolatot, örültem, amikor elmondta, hogy számít rám az új szezonban. Az utóbbi időben többször ellátogattam a DESOK-ba, így tudom, hogy a szurkolók milyen remek hangulatot teremtenek. Alig várom, hogy immáron játékosként tapasztaljam meg ezt az atmoszférát. Szeretnék meghatározó tagja lenni a csapatnak, a gyorsaságomat és az egy az egy elleni szituációk megoldását tartom fő erősségeimnek, ellenben védekezésben látok esélyt az előrelépésre. A DEAC idén hatodik lett a bajnokságban, ennél rosszabb pozícióban nem akarunk zárni jövőre – mutatott rá Tóth Máté.

Mándi Norbert legénysége hamarosan megkezdi az alapozást, régi-új játékosunk már hangol erre az időszakra.

– Itthoni edzésekkel próbálom formában tartani magam. Bevallom, hogy a felkészülés nem a szívem csücske, ettől függetlenül ez meghatározó periódus, hiszen most tehetjük le a sikeres szereplés alapjait. A vizsgaidőszakom nemrég ért véget, emiatt sok időm még nem jutott pihenésre, ám a barátaimmal és a családommal igyekszem minél több programot szervezni – hangsúlyozta Tóth Máté, aki a Debreceni Egyetemen ápolás és betegellátás szakon tanul.

Tizenhét műszaki mentéshez vonultak a viharban

Varga Józsi

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek