Sport
2022-06-20

Két győzelemmel kezdtek férfi teniszezőink

A bravúros sikereknek köszönhetően már most biztossá vált, hogy a DEAC-DSC a felsőházban folytatja a rájátszást.

Megkezdte a küzdelmeket a DEAC-DSC férfi teniszcsapata az I. osztályú csapatbajnokságban. Szombaton Budapesten, a Hoker-Fagyas otthonában léptünk pályára. Az ellenfél tavaly még a Szuperligában játszott, onnan kiesve pedig első kiemeltként várta ellenfeleit. Sikerült azonban borítani a papírformát és a kissé tartalékosan felálló budapesti csapat ellen összesítésben magabiztos, 6-3-as győzelmet arattunk.

Az 1-es pályán Máthé Gábor (19.) a magyar rangsorban néhány hellyel előtte álló Zeljenka Martin (15.) ellen nyert 6:3, 6:4-re egy nagyon látványos találkozón. Gabi végig rendkívül fegyelmezetten játszott, és mindkét játszmában kihasználta ellenfele megingásait. Páll Noel gyakorlatilag hiba nélkül teniszezett és pár héten belül másodjára aratott sima győzelmet Péter Soma ellen (6:0, 6:0). Bellér Gábor az első játszmában 3:0-ra vezetett, mikor ellenfele sérülés miatt kezet nyújtott, és feladta a mérkőzést. Bencző Balázs remek összecsapást játszott, talán ha több tétmeccs van már a lábában, akkor sikerül behúzni a mérkőzést, de így is játszmalabdáig jutott a tie breakben (3:6, 6:7). Nyíri Tamás sajnos lassan lendült bele, hasonló stílusú ellenfele jobban variálta a játékot, és csak a második játszmát sikerült szorossá tenni (1:6, 4:6). A Luxemburgból hazatérő Tácsik László esélyt sem hagyott ellenfelének és még egy 6:0, 6:0-ás győzelmet szerzett a DEAC-DSC javára.

A szinglik utáni 4:2-es vezetés és a 3-as játékos sérülése biztossá tette az idegenbeli sikert, ugyanis nem volt tartalékjátékosa a hazai csapatnak. A három párosból, így csak kettőt kellett lejátszani: ifj. Varga Ákos és Szentkirályi Péter végig partiban volt az ellenfél első és második számú játékosa ellen, és csak egy-egy break döntött a hazaiak javára (3:6, 4:6). Tácsik László és Reitmann Marcell nehezen lendült játékba (2:6), azonban a második játszmára magukra találtak (6:4) és végül 10:7-re hozták a match tie breaket, így alakítva ki összesítésben a 6-3-as végeredményt.

Vasárnap az Árpádföld-MTK együttesét fogadtuk a Dóczy utcai Sportcampuson. A tartalékosan felálló vendégekkel színvonalas meccseket játszottunk, de a győzelem sorsa nem forgott veszélyben, és már a szinglik során eldöntöttük a találkozót.

Máthé Gábor újabb top30-as játékos skalpját gyűjtötte be magabiztos teljesítménnyel. Páll Noel ezúttal is sima győzelmet aratott, és szintén két játszmában diadalmaskodott ifj. Varga Ákos, Léka Péter és Tácsik László is. A legszorosabb egyéni meccset Reitmann Marcell játszotta, aki az elvesztett első játszma után nagyon közel került a fordításhoz, azonban 10:8-ra elment a match tie break.

Az 5-1-es, behozhatatlan előny után még három párost sikerült hozzátenni (Máthé-Bellér, Bencző-Szentkirályi és Szabó-Nyíri), így összesítésben 8-1 lett a végeredmény.

A két játéknap után biztossá vált, hogy a DEAC-DSC a felsőházban folytatja majd a rájátszást, ezzel egyben a legfontosabb célt, a bennmaradást is elérte.

Az alapszakasz utolsó fordulójában, jún. 25-én Pécsre utazunk, ahol a csoportgyőzelem lesz a tét.

Férfi tenisz I. osztályú csapatbajnokság
Hoker-Fagyas–DEAC 3-6
DEAC–Árpádföld-MTK 8-1

Bellér Gábor

Versteppen rajt cél győzelmet aratott Kanadában

Hőségre és zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek