Sport
2023-05-19

U14: ezüstérem a bajnokságban

Pethő Ákos büszke a csapatára. Mint elmondta, a második hely az egész éves munka gyümölcse.

Lázárult a kézilabda-bajnokság az U14 másodosztály felsőházában. Az utolsó fordulóban a DEAC korosztályos együttese a Nádudvartól ugyan kikapott, de a Szivacs KC-t legyőzte, és ezzel a második helyen zárta a küzdelemsorozatot.

– Úgy gondolom, sikerült felülmúlni az év elején meghatározott célokat – kezdte a DEAC U14-es kézilabdacsapatának vezetőedzője, Pethő Ákos. – Azt beszéltük meg az alapszakasz elején, hogy jussunk a felsőházba. Amikor ezt elértük, akkor már azt mondtam a srácoknak, hogy innentől nincs teher, legyen örömjáték. A felsőházban lejátszott első pár meccs után jött meg az étvágy, éreztük, hogy itt valami nagyot is alkothatunk. Büszke vagyok a második helyre, amit elvégeztünk, az egész éves munka gyümölcse.

 

A szakember elmondta, hogy a szezon során akadtak kifejezetten gyenge fordulók, de a csapat erejét mutatja, hogy az ilyen napokon is pontokat tudott szerezni.

– Voltak olyan napok is, amikor annyira magas szintű teljesítményt nyújtottunk, hogy végig libabőrös voltam az oldalvonal mellett. Jó volt nézni sokszor a srácokat. Már sok éve dolgozunk együtt a csapatommal, és évről évre egyre magasabb színvonalon játszunk. Pár éve még szóba sem jöhetett volna, hogy a DSI-t megverjük, most az év második szakaszában már ki-ki meccseket játszottunk. Egytől egyig mindenki komolyan veszi a munkát és itt van minden edzésen. Nagyon fontos megjegyeznem, hogy a felnőttcsapat mérkőzésein is minden játékosom kint van a szüleivel együtt. Nekik köszönhetjük, hogy ilyen szurkolótáborunk lett az idén. Szeretném is megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem az egész éves támogatást, buzdítást!

A csapat második helyéhez mindenki hozzátette a magáét, ám mint megtudtuk, voltak kiemelkedő teljesítmények is.

– Al-Rubaye Zakaria és Kiss József a csapat motorja volt minden mérkőzésen. Előbbi igazi vezető, örülök, hogy ilyen csapatkapitánya az U14-es korosztálynak. Józsika pedig vezéregyéniség volt, aki teljesítményével kiérdemelte, hogy szinte lehetetlen legyen leültetni a padra, mert meghatározza a csapat játékát. Mindenki tett hozzá azonban a csapat teljesítményéhez, ez az eredmény úgy jött össze, hogy mindenki beletette a maga részét. Szóval az említett két játékoson kívül köszönöm még Botos Norbert Bence, Deli Márton, Horváth Máté, Kádár Kristóf, Kovács Lajos, Krizsán Gábor, Máthé Péter, Pacsura Dominik, Rézsó Mátyás, Varga Gergő, Végvári Ferenc munkáját! – zárta Pethő Ákos.

Biztonságtudatosság felsőfokon

Debrecen Drive: fókuszban a járműipar jövője

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek