Sport
2021-05-15

Dárdai Pál bent tartotta a Herthát

A Dárdai Pál vezette Hertha BSC hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott a Köln csapatával, ezzel a pontszerzéssel pedig a berlini együttes bent maradt a Bundesligában.

A német labdarúgó-bajnokság 33. utolsó előtt fordulójában a már bajnok Bayern München 2-2-es döntetlent játszott a Sallai Rolanddal felálló Freiburg csapatával. Robert Lewandowski, a bajor együttes lengyel támadója gólt lőtt a találkozón, ezzel pedig már 40 gólos a Bundesligában, így beállította a legendás Gerd Müller gólrekordját

A Bayern München bajnoki címe az előző fordulóban vált biztossá, így Hansi Flick csapata tét nélküli meccsen léphetett pályára a Freiburg otthonában. Persze, Robert Lewandowski számára rendkívül fontos volt a találkozó, ugyanis a lengyel támadó 39 góllal vezette a góllövőlistát, és egy találatra volt attól, hogy beállítsa a legendás Gerd Müller 1971/72-es szezonban felállított, megdönthetetlennek hitt 40 gólos Bundesliga-szezonrekordját.

A Bayern München irányította a meccset, de komoly helyzetet sokáig nem tudott kialakítani. A 25. percben aztán egy szöglet után Lukas Kübler megtapsota Thomas Müllert, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A labda mögé Lewandowski állt oda és higgadtan a kapu bal oldalába gurított a jobbra vetődő Mark Flekken mellett.

 

Ónodi Eszter

A Punnany Massif Tokióra hangol

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek