Ajánló
2023-05-19

Debrecen Drive: fókuszban a járműipar jövője

A fenntartható és balesetmentes mobilitás trendjeit, kihívásait ismertető szakmai konferenciával, valamint a Műszaki Kar képviseletében induló gyerekcsapattal készül a Debreceni Egyetem az ország legnagyobb járműipari seregszemléjére. A Debrecen Drive-ot május 26-a és 28-a között rendezik a Nagyerdőn.

Debrecen és az egyetem együttműködik a város életét és fejlődését meghatározó területeken. Ahhoz, hogy Debrecen autóipari központtá váljon, az egyetem is meghatározó lépésekkel járul hozzá – hangsúlyozta a Debrecen Drive beharangozó sajtótájékoztatóján Bács Zoltán kancellár.

- Hamarosan megkezdődik az egyetem Vezér utcai ipari parkjában a járműlabor építése, de a járműiparra való felkészülés tulajdonképpen már hosszú évekkel ezelőtt elindult intézményünkben. Speciális képzéseink vannak és továbbiakat fejlesztünk. Folyamatosan dolgoznak járműfejlesztő csapataink és versenyző közösségeink is vannak. Itt, a Debrecen Drive-on, a Mini Drive-kiírásban a Műszaki Kar képviseletében indul majd egy gyerekekből álló kis csapat, akik már tavaly is rajthoz álltak. Az egyetem a kapcsolódó szakmai konferenciában is részt vállal, elősegítve ezzel is az iparág fejlődését, Debrecen élhetőségét és közlekedését – sorolta a kancellár.  

A Debrecen Drive országosan hiánypótló rendezvény, ötvözi a hétvégi szórakoztató programot a járműipari szegmens szakmaiságával. Tavaly több mint 30 ezren látogattak el az eseményre. Ezúttal is felsorakozik gyakorlatilag a világ összes járműtípusa, a közszolgálati járművektől az oldtimereken át egészen a csúcskategóriás sportautókig. Emellett látványos drive show, kaszkadőrök bemutatója, celebfutam, Mini Drive, targoncások versenye, illetve egyedülálló, újrahasznosított autóalkatrészekből készült, interaktív szoborkiállítás is szerepel a háromnapos programsorozatban.  

A helyszín a Nagyerdő és mivel több rendezvény is várható a hosszúhétvégén, a szervezők mindenkinek azt ajánlják, aki teheti, tömegközlekedéssel, kerékpárral vagy gyalog érkezzen. Az autósok a Főnix csarnok parkolóját használhatják, valamint az egyetem megnyitja a rendezvény idejére a Pallagi úton a Klinikai Központ melletti parkolót és a Kassai úti campust is.  


Sajtóközpont

U14: ezüstérem a bajnokságban

Csökkent az illegálisan érkezők száma az amerikai déli határon

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek