Sport
2023-05-13

A nemzetközi helyzet fokozódik: Európáért küzd a DVSC!

Szezon egyik legnagyobb taktikai küzdelmét hozta a Loki számára az elmúlt heti mérkőzés Pakson. Minden magyar foci és NB I. fanatikus tudja, hogy a Paks totális támadófocit játszik és rengeteg gólt lő, ezért mindennél fontosabb volt az, hogy ne menjen bele a csapat egy adok-kapok szituációba. A gólnélküli döntetlen után pedig tovább izgulhatunk: sikerül-e fellépni a dobogóra a a következő 3 fordulóban? Ma a Kispest ellen sok minden eldőlhet a Nagyerdei Stadionban!

Messze volt, nehéz volt, de nem lehetünk csalódottak. Így lehetne jellemezni a Debrecen vendégjátékát az atomvárosban. A szezon ezen szakaszában bár fokozottan igaz a Blagojevic mester által mindig emlegetett mantra, („Csak a következő meccsre figyelnünk!”), úgy gondolom ezúttal a taktika megalkotásánál a szezonból hátralévő 3 fordulót is figyelembe vette a Mister. Közvetlen, rendkívül gólveszélyes rivális ellen, idegenben pályára lépni nagyobb teher a megszokottnál. A paksi vendégparkoló (repcemező) és a stadion közötti néhány perces úton minden szurkoló egyet értett abban: ha ma kikapunk, jó eséllyel nem tudunk tovább álmodni a dobogós (ezáltal európai kupaindulást érő) helyekről.

 

Gól nélkül tartottuk ugyan a paksiakat, de egy lesgóltól többre nekünk sem futotta. Az első félidőben a Paks volt fölényben, a másodikban a Lokika, de igazán közel egyik csapat sem járt a győzelemhez. Ezzel az eredménnyel mindkét alakulat életben tartotta reményeit, ezért azt mondhatjuk: Nem olyan rossz eredmény ez, a minimális cél teljesítettük. Nem mondta ki senki a meccs előtt, de a fentiek tükrében arra következtetek, hogy csapatunk vezetőedzője is értékesnek tartja az egy pontot, ismerve a sajátunk és a Paks sorsolását is.

 

A szebb napokat látott és egészen biztosan szebbeket érdemlő Honvéd következik. Bár az elmúlt meccseken rendre gólfesztivál van ezeken a meccseken, a kispestiek nagyon gyenge játékot mutatnak ebben a szezonban. Ennek következtében sajnos a kiesés szélére sodródtak, kiemelten fontos minden pont nekik annak érdekében, hogy elkerüljék a másodosztályt. Ma azonban nem tesznek fel pontokat a táblára valami azt súgja.

 

Dzsudzsák Balázs eltiltását (5 sárga) tölti ugyan, így valamelyest változik a felállás és ezzel együtt a valószínűleg a szerkezet is, de minden kétséget kizáróan a Loki a meccs esélyese. Mind játékban, mind morálban jobban áll ellenfelénél a cívisvárosi legénység. Küzdhet akármilyen keményen a vendégcsapat, a két brigád közötti minőségi különbséget nem tudják majd eltüntetni a pályán.

 

A DVSC taktikus, kivárásra építő játékkal, stabil védelemmel fogja megalapozni a mai sikert. Bár mindkét csapat számára meghatározó a mai ütközet, a Honvédnak lesz kötelessége kezdeményezni, hiszen ők az életükért küzdenek, nem játszhatnak kivárásra. Ezzel szemben a Lokika helyzeti előnyben lesz ma délután, úgy hiszem átengedi a területet és az első alkalommal lecsap a kínálkozó lehetőségre, gólt pedig ma sem kap Megyeri Balázs. Így kerülhetünk egy lépéssel közelebb Európához!

 

Aki teheti, bíztassa a helyszínen a csapatot, rendkívül sokat jelent a fiúk számára a szűnni nem akaró, feltétel nélküli támogatás a lelátóról!

 

Hajrá Loki, mindörökké Debrecen!

 

fotó:dvsc.hu

Csikós bemutatóval és tánccal vettek búcsút a sárgulók

Több mint 100 ökológiai témájú film lesz látható a Környezetvédelmi Filmfesztiválon

Macskin László

Szerző
Hasonló cikkek