Sport
2022-04-06

FTC-DVSC: Évtizedes átkot kellene megtörni

Nem akármilyen kihívás előtt áll a DVSC az OTP Bank Liga 27. fordulójában: csapatunk a bajnoki címvédő és idén is toronymagas bajnokesélyes Ferencváros otthonában lép pályára szombaton 19.30 órakor. A listavezető zöld-fehérek 21 ponttal szereztek többet a Lokinál (53-32), igaz, az utóbbi 15 fordulót alapul véve csak 6-tal (28-22).

Az esélyek értelemszerűen az FTC mellett szólnak, azonban az mindenképpen reményt adhat, hogy bár a mostani bajnokságban kikaptunk a Groupama Arénában 4-2-re, Debrecenben Bévárdi Zsombor és Tischler Patrik góljával sikerült legyőzni a budapestieket (2-0).

Ha ez a mostani hétvégén is sikerülne, évtizedes nyeretlenséget törne meg a DVSC, hiszen együttesünknek több mint 10 esztendeje, 2012 márciusában sikerült utoljára győzni az Üllői úton. A Loki azóta 12-szer lépett pályára a Ferencváros stadionjában, és 4 döntetlen mellett 8 vereséget szenvedett. A 2012-es győzelemre egyébként szintén 10 évet kellett várni, előtte 2002-ben szereztünk három pontot idegenben a fővárosi zöld-fehérek ellen. Nem kell tehát különösebben árnyalni, mekkora bravúr lenne a többek között világbajnoki résztvevő válogatott játékosokat alkalmazó FTC-től ponttal, pontokkal hazatérni. Csak csendben jegyezzük meg, a 10 év ismét letelt…

A mértékadó Transfermarkt szerint a Fradi keretének összértéke 44,85 millió euró, ugyanez a szám a Lokinál 7,2. Persze a pályán nem a pénz futballozik, a sérült Gróf Dávidot, Szécsi Márkot, Bárány Donátot és Kundrák Norbertet nélkülöző DVSC számára minden pont nagyon fontos, csapatunk tehát mindent meg fog tenni az eredményes szereplésért.

 

dvsc.hu

Egyetem az innováció szolgálatában

Elhunyt Csubák Zoltán

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek