Sport
2023-05-05

Megvédenék címüket a Főnixben

Az előző évhez hasonlóan ismét az aranyért száll harcba a Magyar Kupában a Debreceni Egyetem női futsalcsapata. Hazai pályán egyenlíthetnek a kosarasok, idegenben lépnek pályára a labdarúgók és a kézilabdázók.

Kosárlabda

Az NB I-es bajnokság 5. helyéért zajló párharcban 1-0-s hátrányban van a DEAC kosárlabdacsapata a Sopron KC ellen. A három győzelemig tartó csata május 6-án, Debrecenben folytatódik. A találkozót 17 órától rendezik az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

 

Futsal

A DEAC címvédő női futsalosai a hétvégén a Főnix Arénában, a Magyar Kupa négyes döntőjében lesznek érdekeltek. A TFSE-Bestrong elleni elődöntőjüket szombaton 13 órakor játsszák, a másik ágon 10 óra 30 perckor a Budaörs Futsal és a 2F-Bau Tolna-Mözs feszül egymásnak. A finálét – melyben reményeink szerint az egyetemi gárda is ott lesz – vasárnap délben rendezik.

 

Kézilabda

A DEAC férfi kézilabdázói az NB I/B 27. fordulójában a kiesés elől menekülő Salgótarján otthonában vizitálnak, a találkozó szombaton 18 órakor kezdődik. A tizennégy ponttal rendelkező nógrádiakat jelenleg három egység választja el a biztos bennmaradást érő tizenharmadik pozíciótól. Mándi Norbert legénysége a hetedik helyről várhatja a hétvégi ütközetet.

– A DESOK-ban sem volt könnyű dolgunk velük, és a szombati mérkőzés is nehéznek ígérkezik, ettől függetlenül bízom a győzelemben – kezdte Bakó Ádám. – Ellenfelünkön lesz a nagyobb teher, mivel a kiesés ellen küzd, ezzel szemben mi felszabadultan kézilabdázhatunk. Készülünk a Salgótarjánból, amelynek a tapasztalt játékosai igyekeznek majd lassítani a tempót. Amennyiben kevés technikai hibát követünk el, reális esélyt látok a két pont begyűjtésére – mutatott rá a mindössze 19 esztendős irányító.

 

Labdarúgás

Még három forduló van hátra a labdarúgó NB III. Keleti csoportjának küzdelmeiből, a DEAC a 36. körben idegenben harcol meg a három pontért. A Kisvárda Master Good második csapata elleni találkozót május 7-én 11 órakor rendezik Kisvárdán.

Dárdai Pál

Kismarján vízhiány várható

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek