Sport
2022-05-27

Atlétika: Majd húszéves hazai rekord dőlt meg

Takács Boglárka St. Pöltenben megjavította a 100 méteres síkfutás magyar csúcsát.

Az atlétika sprintszámaiban már a határokat feszegetik a futók, így ritkán adódik, hogy megdőlnek az érvényben lévő csúcsok. Ezen ritka alkalmak egyike történt az osztrák tartományi fővárosban rendezett Continental Tour Challenger versenyen.

A Budapest Honvéd atlétája négy századdal megjavította Szabó Enikő 2004 óta fennálló országos csúcsát, 11.37-re módosítva a magyar rekordot. Az angol Desiree Henry is azonos idővel ért célba, ám a célfotó alapján Takács Boglárkát hozták ki győztesnek.

„Nagyon jó körülmények voltak, minden adott volt, hogy jót fussak. Örülök az időeredménynek, és annak, hogy még csak május van, de már most hétről hétre ennyire jól megy a versenyzés. Hétvégén már futottam ennél jobbat is, de akkor a hátszél miatt azok nem voltak érvényesek, viszont most végre sikerült normális szélben is 11.37-et futnom. Még nem volt hibátlan, még kisebb javítani valók vannak benne, remélem, hogy lesz ez még ennél is jobb is” – nyilatkozta az újdonsült csúcstartó az atletika.hu-nak.

A kiváló sprinter ezzel az időeredménnyel nagyon közel került a 11.24-es Eb-szinthez, ha tartja jó formáját, még az idei szabadtéri szezonban teljesítheti.

Fotó: atletika.hu

A pályán és a Teniszkében is ünnepelne a DEAC

Egyetemi támogatás Debrecen tehetségeinek

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek