Sport
2024-01-09

Csípős hidegben kezdték meg az edzéseket

A DEAC labdarúgói kedden délelőtt az idei első labdás tréningen vettek részt.

Hideg szél és repkedő mínuszok várták a Debreceni Egyetem játékosait a Dóczy utcai Sportcampuson, ahol – a tegnapi állapotfelmérés és erdei futás után – ma belevágtak az igazi munkába. Urbin Péter vezetőedző és kollégái a műfüves pályára vezényelték Sándor Tamásékat, a tréninget megelőzően nyilatkozott csapatkapitányunk.

– Hosszabb szünetünk volt, mert a megszokottnál hamarabb véget ért a bajnokság őszi szakasza, még november végén. Ilyenkor van idő és alkalom feltöltődnie mindenkinek, a kellő pihenésen van a hangsúly. Reméljük, hogy mindenki kellően friss, mert hosszú felkészülésbe vágunk bele. Egyik labdarúgó sem rajong a munka ezen részéért, sokkal jobb meccseket játszani, de persze vártuk, hogy újra együtt legyünk és futballozzunk. Oda kell tennünk magunkat, hogy tavasszal sikeresek legyünk – fogalmazott a középpályás.

A játékos elmondta, a szünet utolsó heteire futáson alapuló feladatokat kaptak a szakmai stábtól, és többen részt vettek egy-két kispályás tornán is. Ám az első pár hét abszolút a pihenésé volt.

Mint említettük, kellemetlen hidegben kezdődött meg az edzés.

– Jómagam egyik szélsőséges időjárást sem viselem jól, sem a nagyon hideget, sem a nagyon meleget. A múlt héten plusz tíz fok volt, most mínusz 5… Általában így szokott lenni, pont a felkészülés kezdetére válik zordabbá a tél. Szerencsére a havat eddig megúsztuk, bízunk benne, hogy nem is fog nagyobb mennyiség esni. Annak is örülnénk, ha valamivel melegebb lenne, de ez van, ezt fogadjuk el – mondta Sándor Tamás, majd szóba került az előttünk álló idényt illető várakozásai is.

– Nagy a lemaradásunk az elöl lévő csapatokhoz képest. Azt szeretném, ha minden meccsen ki tudnánk hozni magunkból a maximumot, és a lehető legtöbb mérkőzést megnyernénk. A célunk, hogy fejlődjünk minden téren, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég a bajnokság végén.

Megtalálták a szellőztetés leghatásosabb módját

Szegedről érkezett balátlövőt szerződtettünk

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek