Sport
2021-05-09

Megnyerte a DEAC a futsal Magyar Kupát!

A Debreceni Egyetem női futsalosai nagy küzdelemben fektették két vállra az Astra együttesét a fővárosi döntőben.

A DEAC és az Astra is magabiztos győzelemmel jutott be szombaton a Magyar Kupa-döntőbe (3-0 és 6-2). Arra lehetett számítani, hogy az aranycsata során nem lesz ekkora különbség a két csapat között. Nálunk tizenkét játékos került be a keretbe, míg a másik oldalon Dombó János vezetőedző kilenc futsalosra számíthatott. A bővebb rotáció miatt abban lehetett bízni, hogy jobban bírjuk majd szuflával az összecsapást.

A meccs elején Krascsenics Csilla gyönyörű labdaátvétel után lőtt, de Hargas Annamária állta a sarat. Az üllőieknél főleg Kota Gabriella és Dorner Dóra Zita jeleskedett támadásban, ám Torma Lilla a Budaörs elleni elődöntőhöz hasonlóan ismét ihletett formában tette a dolgát a gólvonal előtt.

Ahogy telt az idő, egyre inkább mi domináltunk. Torma nem csupán káprázatos hárításaival került a középpontba, hanem gólpasszt is adott André Antóniának: kapusunk nagy kidobását követően André fejjel juttatta a labdát a vetélytárs kapujába. Akadtak “meleg” pillanatok a hatosunk környékén, ám szerencsére Torma bravúrt bravúrra halmozott.

Egy veszélyes kontra végén Üveges Katalin bombázott fölé. Nem sokkal később Krascsenics előtt adódott góllal kecsegtető lehetőség, ám végül kisodródott, így nem sikerült élnie ezzel a sansszal. A szünet előtt Varga Adél végezhetett el ígéretes helyről szabadrúgást, de Torma lábbal mentett, ezzel feltette a koronát az első félidőben nyújtott teljesítményére.

A második játékrészt gyors ellencsapásokkal indítottunk, ám az előnyünk nem duzzadt. Kotával szemben remekül működött a védekezésünk, gyakran ketten álltuk az útját. A center kikapcsolása azért is volt fontos, mert az októberi bajnokin négyszer vette be a kapunkat a DESOK-ban. Akadtak időszakok, amikor a rózsaszín mezesek többet birtokolták a labdát, ám az átütőerő hiányzott belőlük.

Tizenkét minutummal a vége előtt Dombó János kért időt. A rövid pauzát követően egyre többször vonták be az üllőiek Hargast a támadásépítésekbe (valószínűleg erről is beszélgetett az Astra edzője a tanítványaival). Teltek a percek, helyzetek itt is, ott is adódtak, ám az eredmény nem módosult, amit nem igazán bántunk a fórunk birtokában. A hajrában öt a négy elleni taktikára állt át vetélytársunk, de a rést ennek ellenére sem találták meg a védőfalunkon. Az utolsó percben Kota Gabriella hagyta el sántikálva a pályát egy labdáért zajló csörte után.

Hősies védekezést mutattunk be a végjátékban, ennek köszönhetően megőriztük az előnyünket, és megnyertük a trófeát! Nem szabad elfelejteni, hogy a bajnokságot is behúzhatjuk, az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban jelenleg 2-1-re vezetünk a Tolna ellen.

Női futsal Magyar Kupa-döntő


DEAC-Astra-HFC Üllő 1-0 (1-0)


gólszerző: André A. (11.)
A DEAC összeállítása: Torma – Tóth N., Üveges, Horváth V., Krascsenics. Cserék: Tóth R., Fekete G., Pócsik, André, Nagy A., Fülöp, Czégény. Edzők: Üveges Katalin, Quirikó Vivien.

Bíró Ádám

Ferenc pápa a jeruzsálemi összecsapások befejezését szorgalmazta

Nincs hatos

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek