Sport
2023-04-30

Kettőt kapott a Fehérvár a Nagyerdei Stadionban

Babunski az első félidőben megszerezte a DVSC vezető találatát, a másodikban pedig Bódi duplázta meg az előnyt, a Videotonnak pedig pont nélkül kellett hazatérnie Debrecenből.

Pénteken a Kecskemét – Paks mérkőzéssel kezdetét vette a 29. forduló, mely játékhét vasárnap este az Újpest – FTC derbivel zárul. Srdjan Blagojevic legénységére a hét utolsó napjának délutánján várt új kihívás, a Nagyerdei Stadionban fogadták a Fehérvár együttesét. A két csapat más-más célokért küzd az idei sorozatban, a DVSC a dobogóra pályázik, míg a Vidi a kiesés elől menekül. Kétszer már összecsaptak a felek, szeptember elején Babunski góljával nyert a Loki, februárban pedig döntetlennel zárult a párharc a MOL Arénában.

Két helyen változtatott a ZTE elleni csapaton a Loki szakvezetője, Dzsudzsák eltiltását egyre csökkentették, így visszatérhetett a középpálya tengelyébe, Manrique is rendelkezésre állt, aki ezúttal a védelem baloldalán kezdett.

Lépéskényszerben volt a Lokomotív, mivel a Paks pénteken legyőzte a Kecskemétet, négy pontnyira távolodott, a Puskás pedig szombati döntetlennel megelőzte a csapatot. Nyerni kellett, hogy a piros-fehérek versenyben maradjanak a 3. helyért folytatott versenyfutásban és visszavegyék a 4. helyet.

Az első percekben a Debrecen játszott aktívabban, a vendégek labdavesztések után visszahúzódtak saját térfelükre, próbálták zárni a területeket. A piros-fehérek mélységi indításokkal próbáltak a védelem mögé kerülni, tették ezt többször is sikeresen. A 7. percben Varga Kevin szerezhette volna meg a vezetést, miután Dzsudzsák ívelése után belépve a tizenhatoson belülre, már csak a kapussal találta magát szemben, de nem tudta átemelni Kovácson a labdát. Az első negyedórában a Vasutas játszott fölényben és veszélyesebben, a fehérváriak csak elvétve lépték át a felezővonalat. A 16. minutumban azonban eljutottak a tizenhatosig, Pokorny el is eresztett egy lövést, de a Loki hálóőre könnyedén fogta a középre tartó labdát.

A 25. percben Dárdai végezhetett el 20 méterről szabadrúgást, de a labda a keresztléc fölött hagyta el a játékteret. Közeledve a félórához, kiegyenlítődött, mezőnyben zajlott a játék, felváltva vezettek támadásokat a csapatok, ám helyzetet egyik oldalon sem lehetett feljegyezni. A 35. percben viszont igen: Dzsudzsák ívelt az ötös magasságára, a játékszer Babunskit találta meg, aki egyből lőtt, de Kovács jól zárta a szöget. A 40. minutumban Loncar tesztelte a Vidi cerberusát, kapáslövését nem is tudta fogni Kovács, de a társak kivágták a kipattanó labdát. A hátralévő időben a két tizenhatos között zajlott a játék, egyik fél sem tudott veszélyeztetni, így gól nélküli döntetlennel zárult a félidő.

A Loki szakvezetője nem látott okot a cserére, változatlan összeállításban küldte pályára csapatát a negyedórás pauza leteltével. Hatalmas debreceni helyzettel indult a második játékrész: Dzsudzsák átadása után Manrique tüzelt 16 méterről, de a kapufát találta telibe. Az 52. percben talpon volt a hazai szurkolótábor, megszerezte vezetést a DVSC: Kusnyír centerezése után Babunski védőjét megelőzve csúsztatott az ötösről a jobb alsóba (1-0). Próbált ritmust váltani a Fehérvár, már nem húzódtak vissza labdavesztés után saját térfelükre, a debreceni tizenhatosnál igyekeztek zavart okozni.

A 60. percben ismét hatalmas volt az ováció a Nagyerdei Stadionban, miután Dzsudzsák mesteri ívelését Babunski fejelte a kapuba. Ám hosszas VAR vizsgálat után Karakó les címén annullálta a találatot, így maradt az egygólos hazai vezetés. Kevés hiányzott ahhoz, hogy egyenlítsen a Fejér vármegyei gárda, Dárdai beadását a hosszún érkező Stopira bólintotta centikkel mellé. Dzsudzsák sokadik mesteri beadása Varga Kevint találta meg az ötös sarkánál, de a Loki 8-asa lövés helyett passzolni akart, ám társ nem volt a közelben. Majd az időközben pályára lépő Bódi remek passza után Manrique lövése kerülte el kevéssel a kaput. A 81. percben már nem vehették el a Vasutastól a gólt: Bódi 18 méterről végezhetett el szabadrúgást, lábáról pedig a jobb alsóba vágódott a labda (2-0). Egyre nehezebb helyzetbe került a Fehérvár, már csak 9 perc maradt a rendes játékidőből, kockáztatniuk kellett. De Larsen még nehezebb helyzetbe hozta csapatát, miután a kilépő Mancét buktatta, amiért megkapta második sárgáját és mehetett zuhanyozni.

Mindent megpróbáltak a piros-kékek, hogy legalább egy pontot megmentsenek, de még zárkózni sem tudtak, a DVSC megőrizte kétgólos előnyét és begyűjtötte a három pontot.

Labdarúgó NB I 29. forduló

DVSC – Fehérvár: 2-0 (1-0)

DVSC: Megyeri – Kusnyír, Romanchuk, Dreskovic, Manrique – Lagator, Loncar – Szécsi (Bódi 73′), Dzsudzsák (Bárány 90′), Varga K. (Kyziridis 90′) – Babunski (Mance 80′)

Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

Fehérvár: Kovács – Larsen, Csongvai, Stopira, Pokorny (Alef 90′) – Katona, Makarenko, Nego (Kastrati 72′), Christensen (Houri 80′) – Dárdai (Szabó 72′), Kodro

Vezetőedző: Bartosz Grezlak

Gólszerzők: Babunski 52′, Bódi 81′

Kiállítva: Larsen 85′

Fotó: Ásztai Csaba

debsport.com

Hatvan év 60 debreceni dala 48. rész

Egyre több fiatal küzd szorongással az Egyesült Államokban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek