Sport
2021-05-07

Kioltanák a „szikrát” a gladiátorok Dabason

A DEAC Gladiators visszavágna a Sparksnak a két évvel ezelőtt elszenvedett vereségért. Ebben a Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapata segítséget is kap.

A gladiátorok meglovagolnák azt a sikert, amit a Budapest Titans ellen értek el (18-14) a szezonnyitón és a Dabas Sparks vendégeként újabb győzelmet aratnának vasárnap. Mint ismert, azon a találkozón mindkét irányítója kiesett a cívisvárosiaknak, ám így is tudtak fordítani az utolsó negyedben.

A Gladiators a találkozón biztosan nem számíthat Axman Andorra, aki térdsérülése miatt az egész szezonról kiesett, és Molnár Gábor sem lesz bevethető állapotban. Jó hír azonban, hogy mégsem marad irányító nélkül az együttes ugyanis Demkó Balázs felépült és játékra készen áll. A fiatal irányító a titánok ellen már pályára léphetett Molnár sérülését követően, és több jó passza, illetve megmozdulása is volt a mérkőzésen, így joggal bízhat benne az edzői stáb. Segítségére lehetnek majd azok az ukrán játékosok is, akiket ezen a héten igazolt le a DEAC. Viszont a Gladiatorsnek van elszámolnivalója a Sparksszal, hiszen két éve, amikor legutóbb találkozott a két csapat Dabason, a szikrák győztek.

író Krisztián együttese is megerősödött néhány játékossal a holtszezonban, ugyanis a Levelek Spartansszal való együttműködésük keretében több amerikaifutballista is szerepelhet náluk. Ezek nagy része ráadásul egykori nyíregyházi tigris. Így biztosan parázs hangulatú lesz majd a vasárnapi összecsapás, hiszen mint ismert, a DEAC-nál is szerepelnek a szabolcsiaktól kölcsönbe érkezett játékosok. Nem mellesleg Németi Soma neve is ismerős lehet a cívisvárosiak számára, ugyanis a futó korábban Debrecenben lett junior év játékosa.

„Eléggé pikáns lesz a mérkőzés hangulata. Már most egy kemény összecsapásra készülnek a srácok, mivel a túloldalon egy egykori debreceni fiatal van, nem beszélve az egykori Nyíregyháza Tigers-játékosokról. Jobb lesz megütközni azokkal az emberekkel, akikkel egykoron még csak edzésen tudtunk. Most látjuk meg, hogy valójában mit is tudnak. Tehetségesek nagyon, de ha a szezon végén rájátszásba akarunk jutni, akkor ezt a meccset mindenképp be kell húznunk” – mondta Gyarmati Ottó vezetőedző.

A Dabas Sparks – DEAC Gladiators összecsapás május 9-én, vasárnap 15 órakor kezdődik az OBO Aréna műfüves pályáján. A védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók a helyszínen tekinthetik meg a mérkőzést. Akik viszont nem tudnak részt venni rajta, azok az alábbi linken követhetik a meccs történéseit.

 

Forrás: deac.hu

Szurkolók előtt a szentlőrinci bajnoki

Űrtudományi képzés a jövő katonáinak

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek