Sport
2023-04-07

Nem kell a matyóhímzés, elég a győzelem is!

Magabiztos győzelem után, mindössze 1 pontra a dobogótól kezdheti az NB I. következő fordulóját a DVSC. Igaz jó előjelekkel várja a Nagypéntek esti mérkőzést a Mezőkövesd is, akik épp a fantasztikus szezont futó Kecskemétet gyűrték le egészen szürreális körülmények között. Élesedik a küzdelem a tabella elején és a végén is, nehéz a Loki sorsolása, az ilyen meccseket azonban hozni kell a közvetlen riválisok ellen, ha nagyobb célokért szeretnénk tovább küzdeni, a biztos bennmaradás tudatában.

Az elmúlt fordulóban bár tükörsima lett a vége, voltak kellemetlen pillanatok a Vasas elleni mérkőzésen. A hajmeresztő védelmi hiba Manrique részéről volt az Angyalföldiek esélye, hogy meccsben maradjanak, de a szezon során kiemelkedően játszó Dusan Lagator tanári módon (és nem kevés mázlival) érkezve tudta kivágni Balogh gólba tartó labdáját. Ezt követően a Loki szépen uralta és tartotta kézben az egész meccset, egy percig sem forgott veszélyben a győzelem a Nagyerdőn. Többen is nagyon jó teljesítményt nyújtottak, aminek véleményem szerint a gyújtópontja Kusnyír Erik visszatérése volt. Kusnyír remekül játszott, stabilizálta a jobb oldalt, így Szécsi újra támadásban jeleskedhetett, aminek meg is lett az eredménye. Varga Kevin reméljük újra elindult a válogatott meghívóért dúló küzdelemben, míg Dzsudzsák Balázs ismét igazi vezér volt.

Mondhatjuk, hogy ez a minimum és így is van, de hozzátartozik a valósághoz, hogy ez a Vasas mélyen a játékosai tudása alatt teljesít egész évben. Nem szeretnék felesleges összeesküvéseket gyártani, de ha a játékosok erős szövetséget kötnek, akkor könnyen bukhat egy edző, bárhol a világon nem csak hazánkban. Azóta, mint tudjuk meg is lett az edzőváltás: egykori sikeredzőnk Kondás Elemér közös megegyezéssel szerződést bontott a Fáy utcában. Na, de tényleg ennyit a múlt hétről.

 

Egy győzelem sokat hozhat, de egy vereség sem visz el mindent ebben a fordulóban főleg, ha a többi mérkőzésén is az előzetes várakozások szerinti eredmények születnek. De legyünk őszinték szurkolótársaim, ki akar biztonsági játékot látni, győzelemre éhes futballisták helyett?! Mi biztosan nem! Ezek a legveszélyesebb mérkőzések, azonban az ilyen szituációkban kell erőt mutatni. A Mezőkövesd stabil csapat, Blagojevic mester főként a középpályát tartja erősségüknek, amit a hét közepi interjújában ki is fejtett. Matyóföldön eddig totális döntetlen az első osztályú mérlegünk: 4 DVSC siker és 2 döntetlen mellett 4 hazai győzelem áll a statisztikákban.

 

Valamiért, azt érzem ez a meccs nem a labdarúgás ünnepe lesz, de talán most nem is kell a „matyóhímzés” . Elég egy „kibrusztolt”, apró, de megérdemelt győzelem. Ami biztos, a Loki szurkolók ismét megtöltik a vendégszektort, így támogatva a csapatot a dobogóért folytatott hadjáratban!

Fotó: dvsc.hu

 

Jónás Vera

Ünnepélyesebbé tennék a húsvétot a DEAC futballistái

Macskin László

Szerző
Hasonló cikkek