Sport
2023-04-07

Ünnepélyesebbé tennék a húsvétot a DEAC futballistái

A DEAC labdarúgói vasárnap délután a Putnok ellen szállnak harcba a három pontért Debrecenben.

Idegenbeli vereség után lép pályára húsvétvasárnap az NB III Keleti csoportjában a Debreceni Egyetem együttese – a fekete-fehérek a Körösladánytól kaptak ki a múlt héten 1-0-ra –, 16 órától a Putnok ellen lesz lehetőségük visszatalálni a győzelem útjára Ratkuéknak. Bár a megújult lelátót hétfőn átadták a Dóczy utcai Sportcampuson, az MLSZ még nem hitelesítette a komplexumot, ezért szurkolóink vasárnap még nem foglalhatnak helyet a kicsinosított ülőhelyeken.

– Elemeztük az előző idegenbeli mérkőzéseinket – állt rendelkezésünkre Sándor Tamás vezetőedző. – Ahogyan a körösladányi meccsünk után is nyilatkoztam: ismét uraltuk végig a kilencven percet, volt pár lehetőségünk, amelyekből gólt szerezhettünk volna. Domináltunk a találkozó során, ám elkövettünk egy nagyobb egyéni hibát, amit az ellenfél kihasznált. Az a rossz ezekben az így elveszített összecsapásokban, hogy egy kapura lövésükkel le tudnak győzni minket. Tudjuk, hogy mi a problémánk, idegenben támadásban sokszor eléggé súlytalanok vagyunk, ha pedig helyzetünk adódik, ritkán tudjuk az értékesíteni. A súlytalan kifejezést most szó szerint is értem, mert nincsenek testes támadóink, akik meg tudják tartani a labdát, és nem hagyják magukat elnyomni az ellenfél kapujának előterében. Idegenben a játékvezetők is többet elnéznek a keménykötésű védőknek, Körösladányban például Al-Sherajit egyértelműen faultolták az ötös környékén, mégis ő kapott sárga lapot. Holott köze nem volt a műeséshez Raufnak… Nyilván, ez nem ment fel bennünket az alól, hogy az otthonunktól távol verhető csapatok ellen sem tudunk nyerni. A másik nagy problémánk, hogy ha hátrányba kerülünk, nem nagyon tudunk fordítani – sorolta a tréner.

A hétvégi bajnokiról így vélekedik Sándor “Tobe”:

– Az említett problémákkal küszködünk, valójában a csapatjáték egyben van, többnyire mi vagyunk a meghatározó gárda a gyepen, és a hazai meccseken sokkal jobb teljesítményre vagyunk képesek. Vasárnap erős csapat jön a cívisvárosba, nem véletlenül állt a második helyen. Kreatív játékosok alkotják a Putnok FC keretét, amelyet meg is erősítettek a télen. Azonban bízom benne, hogy a hazai pályán már többször is elővezetett lendületes játékunkat tudjuk hozni. Változtatni fogunk szerkezetileg, és nyilván a játékosok is cserélődni fognak az előző találkozóhoz képest. Igyekszünk egy általunk kigondolt, masszívabb csapatot kiküldeni a pályára. A putnokiak nagyon agresszívek, a durvaság határát is súrolják olykor. Tavaly úgy vesztettünk náluk 1-0-ra, hogy végig mi irányítottuk a mérkőzést, de egyéni hibából gólt kaptunk. Újabban ezekből elég sok pontot elhullajtottunk, és azt is meg kell említenem, hogy a tavalyihoz viszonyítva a bajnokság jelen szakaszában 30 góllal kevesebbet szereztünk ebben az idényben – vont mérleget Sándor Tamás.

A DEAC vasárnaptól vasárnapig bezárólag három NB III-as bajnokit játszik majd, a Putnok elleni hirig után szerdán jön az első helyezett BVSC-Zugló, majd a jövő hét utolsó napján a Hajdúszoboszló.

– Bár gondolkodunk előre is, azért most a Putnok vendégjátéka van fókuszban nálunk. A következő héten muszáj lesz forgatnunk a csapat összeállítását, már csak azért is, mert nemrég sok volt a sérült a keretben, és az egészségeseknek szinte végig kellet játszaniuk a meccseket. Jó együttesek ellen fogunk szerepelni, igyekszünk minél több, és minél hasznosabb futballistáknak lehetőséget adni. Tehát meccsről meccsre lesznek személyi változások a csapat összeállítását tekintve, de egyelőre most a putnokiak elleni kilencven perc foglalkoztat minket.

NB III Keleti csoport, 30. forduló
DEAC–Putnok FC
2023. 04. 09. (vasárnap), 16 óra, Dóczy utcai Sportcampus

Nem kell a matyóhímzés, elég a győzelem is!

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek