Sport
2022-04-13

Fordulatos meccsen diadalmaskodtunk

A Debreceni Egyetem alakulata ünnepelhetett az első felvonás után.

A DEAC férfi röplabdázói nem bírtak a Kaposvárral az Extraliga negyeddöntőjében, így az új cél az ötödik hely megszerzése lehet. Ehhez előbb a Kistext elleni párharcot kell sikerrel venni. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó ütközet kedd este elkezdődött a fővárosban. Az összecsapáson nem lehettek nézők, mivel ellenlábasunk új csarnokának a hitelesítése még nem ért véget.

Gustavo két pontjával indult az első játszma. Kubai légiósunk a folytatásban is csipkedte magát, újabb jó megoldása után már öttel vezettünk (6:11). Gustavo mellett Willian és Fazekas Balázs szintén iparkodott, így öles léptekkel haladtunk a szettgyőzelem felé, ami össze is jött (18:25).

A második játékrész elején több hiba csúszott a játékunkba, ennek köszönhetően a házigazda került kényelmesebb helyzetbe (12:6). Fodor Antal időkérése ellenére sem változott számottevően a játék képe, vezetőedzőnk cserékkel próbálta felrázni a csapatát. Kalmár villanásának köszönhetően már tízzel ment a Kistext (20:10), és nem sokkal később ő zárta le ezt a periódust (25:11).

A harmadik etapra rendeztük a sorainkat, ezt mutatja, hogy egy 3:0-s sorozattal kissé meglógtunk (9:12). Bagics Balázs pillanatai következtek, aztán Fazekas két parádés nyitással jelentkezett (15:20). A hátralévő időben nem tudta ledolgozni hátrányát az ellenfelünk.

A negyedik szakaszban újabb fordulat következett, aminek a budapestiek örülhettek. Folyamatosan duzzadt a hátrányunk, 21:14-nél trénerünk másodszor tartott eligazítást ebben a szettben. A különbséget nem sikerült eltüntetnünk, így jöhetett az ötödik felvonás.

Az utolsó periódust meggyőzőbben nyitottuk, Fazekas blokkjával 3:7-re módosult az állás. Reffatti és De Bairros több alkommal tört borsot az orrunk alá, 14:11-nél meccslabdákhoz jutott vetélytársunk. A nehéz szituáció ellenére megfelelően összpontosítottunk, ezt támasztja alá Tóth András és Willian ásza. Végül az utolsó támadásnál Kalmár hibázott, ennélfogva jöhetett az örömtánc a parketten.

A párviadal péntek este 19 órától a DESOK-ban folytatódik.

Extraliga 5-8. helyért
Kistext-Party.co-DEAC 2:3 (18:25, 25:11, 21:25, 25:18, 15:17)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 1-0 a DEAC-nak.

Egy kezdő sofőr szabálytalansága miatt kilencen sérültek meg

Körözött férfit fogtak el Ártándnál

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek