Sport
2021-11-16

Három pont megszerzése a cél

Aligha lehet kérdéses, hogy a DEAC együttesének jókor jött a nemzetközi szünet. A mieink november 6-án játszottak bajnoki meccset utoljára, tehát éppen tíz nappal az Acélbikák elleni, kedd esti találkozó előtt.

Mivel az ellenfél ismét a dunaújvárosi alakulat lesz, nyugodtan titulálhatjuk visszavágónak az újabb megmérettetést. A visszavágót vehetjük szó szerint, azaz nem lehet más célja a mieinknek, mint hogy visszavegyék az elveszített három pontot, és meginduljanak a tabellán fölfelé. Az, hogy az ellenfelünk 6 pont hátránnyal lemaradva követi a mieinket, nem ad biztos támpontot a végeredményre nézve. A DAB játékosai nyilván tele lesznek önbizalommal, nemcsak az egyetemisták legyőzése miatt, hanem azért is, mert november 7-én a győrieket is két vállra fektették. A döntő találat szétlövésben született, és szerzője az a Szűcs István volt, aki ellenünk is győztes gólt ütött. Ezzel persze eszünk ágában sincs azt sugalmazni, hogy kedd este is szétlövésben fog eldőlni a találkozó. A mieink kerete lényegében már teljes – Dalecky eltiltása végre lejárt -, így aztán bőven van annyi kreativitás, energia és akaraterő a srácokban, hogy rendes játékidőben a maguk javára döntsék el a mérkőzést.

A vendégcsapat azokat az erényeket fogja felvonultatni, amelyeket mi is jól ismerünk; jól fordulnak le, gyorsak, kemények és nem ijednek meg a náluk magasabban jegyzett ellenfelektől. Persze a technikai tudás és a tapasztalat a mieinknek kedvez, a lényeg az, hogy éljünk is velük! Ne feledjük el, hogy a kedd esti összecsapás az új szakvezető, György József első mérkőzése vezetőedzőként. A srácok érte is hajtanak majd, és reméljük, ez annyi erőt indukál, hogy a vége csakis győzelem lehet!

A debreceniek 4 sor játékossal fognak felállni a mérkőzésre, közöttük hét hátvéd kap helyet. A sztenderd csapatból Hári nem teljesen egészséges, a helyén tehetséges fiatalok kapnak lehetőséget. Fontos feladat hárul a szurkolókra is, ezúton is kérjük őket, jöjjenek el minél nagyobb számban a mérkőzésre, és biztassák kedvenceiket, segítsenek nekik visszatérni a győzelmek útjára! Azoknak, akik semmiképpen nem tudnak személyesen megjelenni, figyelmébe ajánljuk az Erste Liga TV élő közvetítését!

2021.11.16. 18.00 Debreceni Jégcsarnok
EL 90
DEAC – Dunaújvárosi Acélbikák

 

Emlékkonferenciát rendeznek Kodály Zoltán közelgő születésnapja alkalmából

Közel kétszáz zenész, énekes szuperprodukciója

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek