Sport
2023-04-02

Meccseket nyerni ez a feladat! – Vasárnap esti kötelező vár a Lokira!

A válogatott szünet után újra pályán a Lokomotív, ma este 19 órakor a Vasas vizitál a Nagyerdei Stadionban. Az angyalföldi gárda az életéért küzd, míg Varga Kevinék bizonyíthatják, hogy sikerült rendezni a sorokat az elmúlt hetekben, így életben tartva a dobogóról szőtt cívisvárosi álmokat.

A Kecskemét elleni hazai vereség után szomorúan ballagtak ki a drukkerek a stadionból, többen megjegyezték, hogy nagy szüksége van a csapatnak most erre a 2 hét bajnoki szünetre. Való igaz, hogy vízválasztó volt a KTE elleni fiaskó. A győzelem a bajnoki ezüstért, vagyis a Fradi nélküli bajnokságban a fehéraranyért való harcot predesztinálta volna a hátralévő 9 fordulóra. A nem várt vereség azonban egyértelműen kijelölte a legnagyobb elérhető bajnoki célt: végsőkig küzdeni a bronzért.

 

Fontos meccs lesz a mai. Egy győzelemmel újra 3 pontra magunk mögött tudhatjuk a Kisvárdát és zárkózhatunk 1 pontra a Paks mögé, így holtversenyben a felcsúti egylettel 4. helyen zárhatjuk a fordulót. A tét tehát a DVSC számára is nagy, de közel sem akkora, mint a XIII. kerületi piros-kékek számára.

 

Kondás Elemér legénysége öt mérkőzés óta nyeretlen és talán már most is késő, hogy megkezdjék a pontok gyűjtését a vágyott első osztályú tagság megőrzése érdekében. A Vasas csupa hazai játékosból álló (egyébiránt nevek alapján közel sem gyenge) keretében komoly felfordulás volt az elmúlt hetekben. Az eredménytelenség minden bizonnyal a nem túl jó öltözői légkört is tovább tépázta a Fáy utcában. Három, korábbi meghatározó és komoly NB I-es rutinnal rendelkező játékosát (Feczesin Róbertet, Márkvárt Dávidot és Radó Andrást) is a tartalékcsapathoz száműzte „Eli bá”.

A debreceni drukkerek is bizonyára jobb sorsot szeretnének egykori sikeredzőnknek, hiszen a legutóbbi csapatai sajnos nem kényeztették el sikerrel a tar trénert. Bízunk benne, hogy rögtön a jövő hétvégén már Eli bácsinak több öröme lesz és megtérül az elvégzett munka. Ma este viszont mindenképp el kell még szomorítani a Debrecenben egykor veretlenül bajnok mestert! 

 

A Loki háza táján jó hírekkel szolgáltak az egészségügyi jelentések hiszen házi gólkirályunk Dorian Babunski mellett hosszú idő után újra a csapattal edzett Kusnyír Erik is. Ez remek hír, hiszen a jobb oldali védő pozíció nagyon mostoha lett a csapatban Kusnyír sérülését követően. Remélhetőleg a nyilvánvaló meccshiány ellenére Erik stabilizálni tudja a pozíciót és ezzel újra összeállhat a szezon során eddig legjobban teljesítő Ferenczi- Dreskovic- Lagator- Kusnyír védelem.

 

Amennyiben ez megtörténik és Blagojevic mester valamint Dzsudzsák Balázs csapatkapitány mentálisan is fel tudta készíteni a szünet alatt a csapatot a hátralévő bajnoki hajrára, nem lehet gond ezzel a vasárnap esti kötelező győzelemmel a sereghajtó ellen. Aki a dobogóról álmodozik az kérdés nélkül veri az utolsót hazai pályán! Ezt szeretnénk látni!

 

Aki teheti látogasson ki a Nagyerdőre és buzdítsa a helyszínen a csapatot, sokat jelent a játékosok és a stáb számára is a támogatás, közösen minden akadályt legyőzhetünk!

 

Hajrá Loki, mindörökké Debrecen!

Fotó: dvsc.hu

 

Visszaesik a hőmérséklet a jövő héten és visszatérnek az éjszakai fagyok

Macskin László

Szerző
Hasonló cikkek