Sport
2022-06-30

Vokla Roli lesz a biztos pont a DEAC védelmében

A következő szezonban változások lesznek az egyetemisták védősorában, hiszen Jordan Klimek, Gőz Balázs, Vojtech Kloz, valamint Sándor Flórián távozott, és csupán egy tapasztalt hátvéd, Vokla Roland maradt, aki hosszabbított klubunkkal.

Vokla Roli játékstílusának jellemzője, hogy nemcsak a védőmunkában, hanem a támadások szervezésében is jeleskedik, sőt, a befejezésekre szintúgy marad energiája, ami a modern jégkorong egyik fontos alapvetése. A kiváló hátvéd 15 évesen kapott először lehetőséget nevelőegyesülete, a Fehérvár AV 19 ificsapatában és újoncként 8 pontot szerzett. A következő idényben 48 alkalommal talált be az ifiben, de az osztrák juniorbajnokságban is bemutatkozott és tagja volt a bajnokságot nyert együttesnek. Abban az évben részt vett a Divízió 2/A csoportos ifi vb-n, ahonnan aranyéremmel tért haza. 2013-14-ben az osztrák ifiben lett bajnok, az U18-as és U20-as korosztályos világbajnokságon is jelen volt és mindkét esetben aranyérmet szerzett. A 2014-15-ös szezonban 23+5 pontot ért el az EBYSL-ben és tizenötöt a hazai juniorban. Az ezt követő idényben 47 meccset kapott a MOL Ligában. 2016-ban a MAC csapatához igazolt, 39 mérkőzésen 17 pontot szerzett, a következő két szezonban is végigjátszotta a bajnokságot, azonban már nem ment hasonló eredménnyel a pontgyártás. 2019-ben igazolt Debrecenbe, 16 pontot szerzett abban az évben, 14-et a következőben és hetet a rájátszásban. 2020-ban és 2021-ben fontos tagja volt a DEAC Magyar Kupa-győztes csapatának, a legutóbbi kiírásban egy assziszttal járult hozzá a debreceni győzelemhez. A tavalyi szezonban 36 bajnoki találkozón 19 pont volt a teljesítménye, amit a playoffban további 7 ponttal gazdagított.

A betonkemény védőjátékostól a nyári programjai felől érdeklődtünk, valamint arról, milyen tervekkel fogja elkezdeni a csapatszintű felkészülést?

– Május elseje óta Fehérváron vagyunk – kezdte a válaszát Vokla Roland -, a kislányom, Olívia Nola szépen cseperedik, most is mondja a magáét. Rá való tekintettel nem vállaltunk hosszabb nyaralást, hetente egyszer-kétszer voltunk a Balatonon, a többit bepótoljuk jövőre. Ami az egyéni felkészülést illeti, május elején megkezdtem az első négyhetes szakaszt, ezután egyhetes pihenést iktattam a programba, majd újabb 3 hét tréning következett. Ha jól számolom, még egy háromhetes szakasz van hátra, azután már a csapatszintű felkészülés következik Debrecenben. A csapattól azt várom, hogy bejussunk az elődöntőbe, a kupában pedig szeretném megismételni a tavalyi eredményünket. Ha triplázni tudnánk, az nagyon nagy siker lenne. Sok új hátvéd lesz körülöttem, de emiatt nem aggódom, amennyire ismerem a terveket, felkészült játékosok jönnek, akik helyt tudnak állni az Erste Ligában. A hozzáállásunkkal biztosan nem lesz gond, ahogyan eddig is, minden tőlünk telhetőt megteszünk a jó szereplés érdekében. Részemről elégedett vagyok az elmúlt idénnyel, beleértve a szerzett pontokat is. A góljaim számát viszont keveslem, szeretnék tovább javulni ezen a téren – zárta Vokla Roland.

Müller Károly

Klinikai Központ kitüntetés Elismerés a kiváló munkáért

Két atlétánk már biztos Eb-résztvevő

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek