Sport
2021-08-14

Hátrányból fordítva nyert a DASE

Győzelemmel kezdte a szezont Kovács Miklós csapata, amely a duplázó Bucz Bence vezérletével hazai környezetben múlta felül a Kabát.

A Kaba alakulata ellen kezdte meg szereplését a DASE felnőttcsapata a megyei I. osztályú bajnokság első fordulójában. Az Agrártudományi Centrum sportpályáján tikkasztó hőségben léptek pályára a felek, s a zöld gyepen sem voltunk híján szikrázó összecsapásoknak.

Két fizikálisan erős csapat találkozott egymással, az első percek a tapogatózásról szóltak. A kabaiak aztán gyakorlatilag első helyzetüket gólra váltották, egy mélységi indítást követően szerezték meg a vezetést a vendégek, amihez kellett a debreceni védelem hathatós közreműködése is. A DASE azonban nem adta fel, s a folytatásban is küzdött, hajtott, amelynek idővel meg is lett a gyümölcse, Bucz Bence fejese utat talált a bal alsó sarokba, ezzel 1–1-re módosítva az állást. Láthatóan még az első játékrészben át akartuk venni a vezetést, ami szerencsére össze is jött, miután a Kaba visszafutó védője a saját hálójába juttatta a játékszert.

A fordulás után nyíltabb játékot vállaltak fel a csapatok, mindkét oldalon adódtak kisebb lehetőségek. A DASE új igazolása, a kupában két góllal bemutatkozó Nagy Levente ezúttal is rendkívül aktív volt, büntetőt harcolt ki a mieinknek, a megítélt tizenegyest pedig Bucz Bence higgadtan értékesítette. A hajrában még adódott néhány helyzet a mieink előtt, melyekkel nem tudtunk jól sáfárkodni, ám szerencsére hátul jól zárt a retesz, így Kovács Miklós együttese megérdemelt, 3–1-es győzelmet aratott a Kaba felett.

Megyei I. osztály, 1. forduló

DASE–Kabai Meteorit SE 3–1 (2–1)

DASE: Baranyi – Pallagi, Nagy K., Mester, Plókai, Kovács M., Békési, Szabó P., Bajnók, Gál M., Tóth P.

Csere: Molnár T., Ale, Veres, Bernáth, Örvendi

Gólszerző: Bucz 2, öngól

Kovács Miklós: Gratulálok a fiúknak az örömteli szezonkezdéshez! Ahogy a kupában, úgy a bajnokságban is sikerrel vettük az első akadályt. Remélem, hogy a folytatásban is hasonló teljesítménnyel rukkolunk ki, s a kemény munkának beérik a gyümölcse.

Lagzi Lajcsi

Nurmagomedov

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek