Sport
2023-11-18

Hűséges DEAC, a hűség városa ellen

Kiszolgálta közönségét a DEAC férfi kosárlabda csapata, hűséges maradt a publikumhoz, amikor szombaton este, kissé döcögős első félidő után biztosan fektette két vállra a Sopron együttesét.

Pedig a kisalföldiek nagyon fogadkoztak, sőt, néhányan biztosak is voltak saját sikerükben. Új irányítójuk, Nichols tíz pontos vendég győzelmet vizionált a találkozó előtt.
Úgy is indult, hogy a frissen sopronivá lett amerikainak lesz igaza. A DEAC, a Williamson-Edwin-Drenovac-Buljevic-Hőgye kvintettel kezdett, és a fiatal magyar ötösével pillanatok alatt elhúzott 9-2-re. Azonnal időt kért a vendégek mestere. A negyed közepére utol is érték az egyetemistákat, sőt az egykori debreceni, Molnár Márton duplájával átvették a vezetést, amit meg is tartottak az első tíz perc végéig. 
 
A rövid szünetet követően soproni tripla következett, hogy Ságodi azonnal válaszoljon egy hasonlóval. Ez azonban nem vetette vissza a vendégeket, Nichols is betalált kívülről. Sok pontatlanság, és idegeskedés jellemezte ekkor a Debrecent, ami azt eredményezte, hogy három perccel a negyed vége előtt, már hattal ment a Sopron, amiből kettőt meg is tartott.
A második félidőben aztán beindult a fekete-fehér henger. Elsősorban Mócsán kapta el a fonalat, rövid időn belül szórt három triplát -  a büntetőket viszont kihagyta -  és a 25. percben fordított a DEAC. Időt kért a dunántúli gárda, de ez sem használt. Igaz náluk Archibald dobott egy három pontosat, de azonnal jött a hasonló válasz Williamsontól, majd Edwin még egy duplával megtoldotta. Az utolsó etapra már 68-56-os hajdúsági vezetésnél hallgatták a csapatok edzőik utasításait.
 
A végkifejlet nem hozott izgalmakat. Néhány eladott, pontatlan labda hazai részről, két technikai, és reklamálás a másik oldalon, de a Sopron nem tudott közelebb férkőzni. A vége magabiztos, tizenhárom pontos DEAC siker lett. Ezzel az egyetemisták ott vannak az élbolyban, ugyanolyan mutatóval, mint a jelenlegi harmadik Körmend, akiket biztosan vertek néhány hete Mócsánék. Következik egy hét múlva, idegenben a Falco. Ahol okoztunk már meglepetést!
 
Férfi kosárlabda NB I. A csoport 8. forduló:
DEAC - Sopron 86-73 (17-20, 18-20, 33-16, 18,17)
 
Legjobb dobók: Edwin 20, Drenovac 16, Williamson 15, illetve Archibald 18, Griffin 18, Nichols 14.
 
Weisz György

Bob Marley

Elhunyt Dj Palotai

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek