Sport
2021-12-10

Nem nekünk áll a meccs, de nagyot fogunk küzdeni

Pénteken este az Erste Liga jelenlegi 3. helyezettje, az FTC-Telekom lesz az egyetemista csapat ellenfele. A zöld-fehérek 49 szerzett pontnál tartanak, míg a mieink 28 ponttal a hetedikek. Ha pusztán ezt vesszük tekintetbe, akkor a vendégek az abszolút esélyesek, de éppen a papírforma az, amiből nem igazán érdemes kiindulni.

Kiváló együttesek tanyáznak a tabella alsó harmadában, elegendő csupán a DVTK Jegesmedvékre gondolni, nekik jóval előrébb lenne a helyük; de momentán csak a kilencedikek. Lassan itt van az alapszakasz hajrája, ahol mindenki a legmagasabb fokozaton fog dolgozni, és biztosan gyakran lesznek majd váratlan eredmények. Azt nyilván el kell ismerni, hogy a Fradi teljesítményében kevésbé érhetők tetten a hullámzások, a fővárosi együttes nagyjából egyenletesen termeli a pontokat. A zöldek e hét hétfőn léptek jégre utoljára, és magabiztos, hatgólos győzelemmel zártak a Csíkszereda ellen. Azt megelőzően büntetőkkel maradtak alul Újpesten, ami bármelyik hazai csapattól vállalható eredmény, kicsit korábban sima 5-1-el küldték haza a Brassót.

A mieink mérlege azért nem ennyire jó; a srácok két góllal kikaptak a Gyergyótól, előtte ott volt egy 7-0-s győzelem a Titánok ellen, a pénteki vetélytárssal szemben pedig 4-1-es vereséggel zártunk a Tüskecsarnokban. Ettől függetlenül azért igaznak látszik, hogy tudunk az FTC ellen hokizni, vagyis kicsit talán jobban, mint a hozzájuk hasonló képességű ellenfelekkel szemközt. A zöldek padja nagyon erős, nemcsak Cody Fowlie és McFadden jelent állandó veszélyt az ellenfelek kapujára, hanem Kulmala, Karmeniemi, Nagy Gergő, Kóger és Somogyi, közülük a magyarok sokszoros válogatott jégkorongozók.

Végső soron leszögezhetjük, hogy pénteken a Fradi ellen szörnyen nehéz dolgunk lesz, ahol a helyt állás is jelentős pozitívum lenne, a győzelem pedig jelentős meglepetés. Ami persze kivívható, hiszen a mieink kerete is bővében van komoly tudású játékosoknak. És nyilván némi szerencse is elkelne, úgysem nagyon volt benne részünk a közelmúltban.

A közönségtől ezúttal is azt kérjük, hogy legyenek ott minél nagyobb létszámban a Debreceni Jégcsarnok lelátóján, és biztassák a mieinket a lehető legnagyobb hangerővel! A találkozót az Erste Liga TV élőben közvetíti, ezt ajánljuk figyelmébe az otthon maradóknak!

Felhívjuk a közönség szíves figyelmét arra is, hogy a pénteki mérkőzésen MACIDOBÁLÁS lesz, az első debreceni gól után, vagy a legrosszabb esetben a találkozó végén, jól készüljenek fel tehát plüss- figurákkal!

2021.12.09. 18.30 Debreceni Jégcsarnok
EL 127
DEAC – FTC-Telekom

A fertőzöttek száma 268,5 millió, a halálos áldozatoké 5,287 millió a világon

Varga József: Plusz motivációval várjuk az FTC elleni meccset

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek