Sport
2023-11-25

Egyesből kettesbe, a másodikban

Első idegenbeli győzelmét szerezte meg a DVSC labdarúgócsapata az ország másik végén, szombaton kora este Zalaegerszegen. A mérkőzés kronológiájával kevesebbet foglalkoznánk, megteszi minden kollégánk más médiumokban. A dicséret jár, bár az "elszenvedett" idegeskedés miatt kicsit visszafogottabban.

A találkozó előtt a Loki tök utolsó volt a bajnoki tabellán, ha a nem hazai mérkőzéseket listázzuk. Egész héten arról szólt a fáma, hogy akkor most kiköszörülik a srácok a csorbát. Igaz, Zalában is készültek. Új edző, új csapatkapitány, új stílus.

 Aztán nekilódultak  az együttesek. Irodalmian a következő szóhasználatok illenék ide. Már ami az első 45 percet illeti: 22 gatyás férfiú bérohant a gyepre. És ennél többet nemigen láttunk. Amolyan sétafoci jelleget öltött az egész. Visszafogott, egymást nem bántó, már-már alázatos, uarm-bátyám  bratyizás zajlott. A két cerberus közül Megyerinek semmi dolga nem volt, átellenben Dombónak egyszer kellett az ellenfél labdájával bíbelődni. Vajda engedett el egy lövés szerű dolgot. Ennyi, és nem több. Aztán jött a 38. minutum. A tavaly még debreceni Antonio Mance bírkózta ki a labdát, beforgatta védőjét a tizenhatoson belül, elgurította a bőrt a másik oldalra, ott Kusnyír elcsúszott, Croizet köszönte, és ballal az üres kapuba továbbított. Ezzel a zalai vezetéssel zárult az első félidő.

Szünet után a sétából kocogósra váltottak Dzsudzsákék. Köszönhető ez Oliveirának is, aki a szélen úgy forgatta Csókát, mintha a Mikepércsi csárdásra tanítaná. Ennek köszönhetően jött be egy labda a hazaiak büntető területének közepére. Dzsudzsák átvette, három védő között szlalomozott, majd ballal kilőtte a hosszút. Bő tíz perc múlva ismét a svájci-portugál huzakodott a jobb oldalon, élesen betette a labdát az ötösre, ahol érkezett a fiatal Várkonyi, és bevágta. Vezet a Debrecen. A gólszerző örömét némiképp csillapította, hogy saját kapujába zúdított.

A hátralévő időben nem született már találat, az utolsó öt perc hazai nyomását elbírta a vendég gárda. A piros-fehérek győzelme megérdemelt. Kellett már, hogy eljöjjön ez a pillanat is. Amikor e sorok megjelennek, a Loki a harmadik helyet foglalja el a tabellán. Három idegenbeli derbi következik. Rögtön a jövő héten, szombaton, a szintén kiesés rémétől fenyegetett, és szintén új trénerrel kiálló Kisvárda ellen.

Csapatkapitányunk a meccs végén úgy fogalmazott, hogy nyerni kell, ha a beígért bónuszt szeretnék megkapni. Legyen úgy! És plusz bónuszként magam is teszek egy felajánlást: elmegyek Várdára. Én nem veszíthetek.

 

OTP Bank Liga 14. forduló:

 Zalaegerszeg - DVSC 1-2 (1-0)

Zalaegerszeg, 1912 néző

Vezette: Andó-Szabó Sándor

Gólszerzők: Yohan Croizet 38' illetve Dzsudzsák Balázs 56', Várkonyi Bence ög. 68'

 

Weisz György

 

Stratégiák a tudományos munkában

Oláh János Emlékest és díjátadó

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek