Sport
2022-06-07

Tökéletes mérkőzést kell játszanunk az olaszok ellen

A magyar férfi A-válogatott június hetedikén, kedden 20.45-kor Cesenában lép pályára Olaszország ellen a Nemzetek Ligája második fordulójában. A mérkőzés előtti, hétfő esti sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány mellett Vécsei Bálint nyilatkozott.

A korábban Olaszországban, a Lecce csapatában légióskodó Vécsei Bálint a sajtóeseményen elmondta: nagyon örül, hogy visszatérhetett az országba, és a korábbi bolognai és leccei évek miatt extra motivációval fog pályára lépni, ha szerepet kap Marco Rossitól.

– Taktikailag jól felkészültünk az olaszokból, több mérkőzésüket is láttuk, tudjuk, hol lehetnek sebezhetők. Szeretnénk megismételni az angolok ellen jó teljesítményt és remek eredményt. Az angolok ellen sokat léptünk előre labdabirtoklásban, kidolgozott helyzetekben, szeretnénk bizonyítani, hogy ez nem csupán véletlen volt. A sikerek mindig jót tesznek a csapatnak, de a földön kell maradnunk, mert az Európa-bajnok ellen mindenképpen száz százalékot kell nyújtanunk a pontszerzéshez – fogalmazott Vécsei.

Marco Rossi szövetségi kapitány kiemelte, hogy különleges élmény lesz ellenfélként szerepelni a saját hazájában, de jó érzésekkel tért haza, és már beszélgetett Roberto Mancinivel, az olaszok kapitányával is, akivel annak idején játszottak együtt a Sampdoriánál, így igazán baráti viszonyban vannak egymással. A beszélgetésből azt szűrte le, hogy az olaszok tisztelik a magyar válogatottat, és ez már önmagában nagyszerű érzés a számára.

– Kevés időnk volt a regenerálódásra az angolok elleni mérkőzés után, az elmúlt két nap a pihenésről szólt, próbáltuk visszanyerni az erőnket – mondta Rossi. – A játékosok kivétel nélkül jó állapotban vannak, és még van 24 óránk a mérkőzésig. Nagyon sok körülménynek kell összejönnie a jó eredményhez az olaszok ellen. Tökéletes mérkőzést kell játszanunk, nem hibázhatunk, de ha ellenfelünk jó napot fog ki, akkor nem sok esélyünk lesz. A futballban fontos faktor a szerencse is, holnap nagy szükségünk lesz rá a mérkőzésen. Az angolok ellen láthattunk, hogy a futballban vannak csodák, de azért ritkán ismétlődnek meg. Mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében, de reálisan és objektíven kell gondolkoznunk a múlt heti győzelem után, az a fontos, hogy jó mérkőzést játsszunk holnap. Az Eb-n sem kellett szégyenkeznünk nálunk erősebb válogatottak ellen, és most is ez a célunk.

Forrás mlsz.hu:

Telt ház lesz a Puskás Arénában

A saját magam által készített lábbeli története

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek