Sport
2023-03-03

Folytatódhat a kiváló széria

Itthon lépnek pályára a hétvégén a Debreceni Egyetem női futsalosai, labdarúgói és kézilabdázói. A kosárlabdázók, a röplabdázók és a floorballosok idegenbe utaznak.

Kosárlabda
A válogatott szünet után folytatódnak a Tippmix Férfi NB I küzdelmei, a DEAC kosárlabdacsapata szombaton 18 órától a kiesés ellen menekülő Naturtex-SZTE-Szedeák otthonában lép pályára. Andjelko Mandics kinevezése óta kiváló a Debreceni Egyetem teljesítménye a bajnokságban. A nagy menetelésben oroszlánrészt vállalt Mócsán Bálint, aki Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány figyelmét is felkeltette, és csatlakozott a válogatotthoz.

- Hétfőn jöttem vissza Debrecenbe, nagyon jól esett, ahogy fogadtak a fiúk, őszintén örültek a sikeremnek. Ami a Szeged elleni meccset illeti, nagyon nehéz találkozóra számítok, ellenfelünk az utóbbi időben megmutatta, hogy a tabellán elfoglalt pozíciójánál jóval komolyabb játékerőt képvisel. Mindkét csapatnak fontos lenne a siker, egy ki-ki meccs elé nézünk. Nagyon nehéz lesz, de mindenképp nyerni szeretnénk annak érdekében, hogy elérjük a célunkat és bejussunk a rájátszásba – mondta az immár kétszeres válogatott Mócsán Bálint.

Futsal
A női NB I 19. fordulójában hazai pályán szerezhet újabb pontokat futsalcsapatunk. Szombaton 15 órakor a DESOK-ban a sereghajtó DVTK-Vénusz együttesét látják vendégül a fekete-fehérek.

- Nem lehet lebecsülni a diósgyőrieket, miután az előző fordulóban a Tolnát megverték. Ez az eredmény is mutatja, hogy ellenfelünk bármikor képes meglepetést okozni. Ugyan már eldőlt, hogy élen zárjuk az NB I első szakaszát, mégsem fogunk nagy mellénnyel pályára lépni, ez a mentalitás egyébként sem jellemző ránk – mondta a DEAC csapatkapitánya, Üveges Katalin.

Röplabda
A férfi Extraliga felsőházi középszakaszának utolsó mérkőzését szombaton 19 órakor játssza csapatunk. A cívisvárosiak Székesfehérváron, a MÁV Előre SC-Foxconn gárdájával csapnak össze. A találkozónak nagy a tétje, hiszen a harmadik helyért zajlik a küzdelem. Amelyik csapat nyer, a folytatásban a Kecskeméttel találkozik, míg a vesztes az egyik legerősebb gárdát, a Kaposvárt kapja.

Labdarúgás
Két meccs, két győzelem – ez Sándor Tamás csapatának mérlege a férfi NB III Keleti csoportjában tavasszal. A legutóbb Diósgyőrben nyerő DEAC vasárnap 14 órától a Tiszafüreddel csap össze a Dóczy utcai Sportcampuson.

Kézilabda
Férfi kézilabdázóink sem töltik tétlenül a hétvégét az NB I/B küzdelmeiben, a DESOK-ban fogadják a Szigetszentmiklósi KSK-t. A találkozót szombaton 18 órakor rendezik.

Floorball
Már biztos, hogy a férfi OB I alapszakaszának második helyén, azaz rájátszást érő pozícióban végez a DEAC. Az egyetemisták ilyen értelemben számukra tét nélküli találkozón csapnak össze a Phoenix FSE Wizards gárdájával szombaton 16 órakor Érden.

Arany Napok: Petőfi az inspiráló kortárs

Hallgasd moziban a Metallica új lemezét

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek