Sport
2023-03-03

Krajcsi Bence is kivette a részét a magyar válogatott győzelméből

Nemzeti együttesünk Izraelben aratott magabiztos győzelmet, ennek köszönhetően bebiztosította a második helyét a vb-selejtezős csoportban.

A magyar férfi futsalválogatott csütörtökön Izraelben játszott vb-selejtezőt. Nemzeti együttesünk keretébe ezúttal is bekerült Krajcsi Bence, a DEAC kapusa játéklehetőséghez is jutott a tegnapi találkozón. Az első játékrész nem hozott gólt, de a szünet után a mieink begyújtották a rakétákat. Az első találatunkat Dávid Richárd szerezte, aztán Rábl János köszönt be. A folytatásban sem vettek vissza Turzó József tanítványai, akik végül 6-1-re diadalmaskodtak. A fölényes győzelemnek köszönhetően biztossá vált, hogy Magyarország a második helyen végez a csoportjában.

– Négy hónapot kellett várnunk arra, hogy bebizonyítsuk, az izraeliek elleni szombathelyi döntetlen csak egy botlás volt, és sokkal jobban is tudunk játszani annál, amit otthon mutattunk. Bár a papírforma a magyar válogatott sikerét ígérte, rengeteget kellett küzdeni és dolgozni a pályán ezért a sikerért, ezért végig feszült volt a mérkőzés. Büszke vagyok a fiúkra, mert igazi csapatként küzdöttük át magunkat a nehézségeken, a tapasztalt játékosok és a fiatalok is kivették a részüket ebből a győzelemből. Remek közösség alakult ki a válogatottnál, úgy utazunk Debrecenbe, hogy szeretnénk kiszolgálni a hazai közönséget, és szép eredménnyel zárni a csoportkört – összegzett Turzó József szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

Krajcsiék kedden a horvátokat fogadják a debreceni Főnix Arénában. Ezen az összecsapáson nemzeti együttesünk bebiztosíthatja a helyét a vb-selejtező elitkörében.

Vb-selejtező
Izrael-Magyarország 1-6 (0-0)
A magyar válogatott gólszerzői: Dávid (2), Rábl, Hajmási, Horváth, Dróth
Magyarország: Magyarország: Krajcsi Bence – Fekete Márk, Nagy Imre, Vas Ádám, Dróth Zoltán.
Cserék: Alasztics Marcell, Dávid Richárd, Fekete Olivér, Fridrich Dávid, Rábl János, Pál Patrik, Hajmási Milán, Horváth Szabolcs, Bencsik Roland.

Fotó: mlsz.hu

Lendületet adhat a legutóbbi győzelem

Vírus a jégben

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek