Sport
2022-11-08

Emléktorna debreceni résztvevőkkel

November 10-től 13-áig tart az a válogatott torna, amelyet dr. Sárközy Tamásnak, az MJSZ egykori elnökének emlékére szervez a Magyar Jégkorong Szövetség.

A főállásban jogászprofesszor Sárközy 1988-98 között töltötte be az MJSZ elnöki tisztét és számos úttörőnek számító, kreatív gondolattal járult hozzá sportágunk fejlődéséhez. Az ő elnöksége idején indult el az a fejlesztés, amelyik a hazai jégkorongsport gyors fejlődését és A-csoportos taggá válását lehetővé tette.

A Magyar Jégkorong Szövetség rangos tornával állít emléket egykori vezetőjének, a magyar válogatott mellett részt vesz a szintén A-csoportos Szlovénia és Franciaország, valamint Japán, Ukrajna és Olaszország is. Az emléktornára készülő nemzeti csapatba két játékosunk is meghívást kapott, kapusposzton Hetényi Zoltán, a hátvédsorban pedig Vokla Roland képviseli Debrecent és egyesületét, a DEAC-ot.

Az egyetemisták november 6-án remek bajnoki győzelemmel melegítettek a válogatott összetartásra, 4-0 arányban múlták felül a sokszoros bajnok FTC-Telekom csapatát. Kiváló hálóőrünk, Hetényi Zoltán ezzel kapcsolatban a következőket mondotta.

 Nagy győzelmet arattunk tegnap délután, nincs ennél jobb ajánlás a válogatott kerettagságra. Nem csoda, hogy nagyon jóhangulatban érkeztünk meg a Tüskecsarnokba. Egy edzőtábori meghívás egyrészt nagy megtiszteltetés, ugyanakkor jó érzés összefutni azokkal a régi csapattársakkal, akikkel a szezonban inkább ellenfélként találkozunk. Most még minden kellemes és jó, azonban a hét második felében, amikor a tornaellenfelekkel nézünk szembe, már lesz egy kis drukk is. Én szeretem, ha a meccsek előtt mindenki és minden a helyére kerül, és én is felkészültem a legjobb tudásom szerint. Próbálok majd minél több új tapasztalatra szert tenni, pozitív impulzusokat gyűjteni, hogy azokat az egyesületem javára fordíthassam a jövőben – fogalmazott kiváló kapusunk.

Bízunk abban, hogy játékosaink bőven kapnak jégidőt és bizonyítási lehetőséget ezen a rangos tornán melyen az alábbi mérkőzésekre kerül sor:

November 10., csütörtök, 15.00 Olaszország–Ukrajna
November 10., csütörtök, 18.30 Magyarország–Japán

November 11., péntek, 15.00 Franciaország–Japán
November 11., péntek, 18.30 Szlovénia–Olaszország

November 12., szombat, 15.00 Magyarország–Franciaország
November 12., szombat, 18.30 Ukrajna–Szlovénia

November 13., vasárnap, 11.30 helyosztó a 3./5. helyért
November 13., vasárnap, 15.00 helyosztó a magyar válogatott részvételével
November 13., vasárnap, 18.30 helyosztó az 1./3. helyért

A Mágnás Miskát próbálják a Csokonai Színházban

Édességet gyűjt az egyetemi konditerem

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek